Eternal Sunshine of the Spotless Mind is ook een lange titel. Moeilijk te onthouden, een beetje pretentieus en dus past het wel bij deze film. De titel klinkt saaier dan de film eigenlijk is. Met zo’n titel verwacht je een drama, maar deze film is meer dan dat. Het is een science fiction verhaal! En eigenlijk een heel goed verhaal ook nog!

Samenvatting van Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Joel wordt op een ochtend wakker en besluit helemaal spontaan om niet naar zijn werk te gaan, maar naar een plaatsje ergens bij een strand of zo. Daar kom hij een jonge vrouw tegen. Maar dan ontdek je langzaam het echte verhaal. Het verhaal wordt namelijk niet chronologisch verteld, maar soms zie je een stukje wat eerder gebeurt is, soms juist iets wat later gebeurt is.

Joel heeft zijn herinneringen laten weghalen. Dat deed hij uit wraak, omdat zijn ex-vriendin dat ook gedaan had. Hij wilde niets meer weten over hun tijd samen. Er is een dokter die dat kan doen, en dat is dus het science fiction gebeuren. Je zou denken dat het een prima oplossing is, als je het hebt uitgemaakt. Dan wil je iemand misschien ook wel helemaal vergeten. Maar er komt natuurlijk meer bij kijken; ook de leuke dingen worden gewist.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind - Films Gezien

Voor wie is deze film

Het is geen romantische komedie of zo. Maar wel romantisch, en soms ook grappig. Het is wel science fiction, maar zoals echt goede science fiction gaat het over mensen en de dingen die zij beleven. Deze film is lastig in een hokje te stoppen. Ik zou dan ook zeggen: iedereen kan deze film leuk vinden.

Genre – Romantiek. Natuurlijk gaat deze film over een romance en verliefdheid. Maar eigenlijk is dit een science fiction film met een romantisch randje.

Kijkwijzer AL Geschikt voor alle leeftijden, want er zit niets aanstootgevends in. Maar… ik denk dat de film alleen leuk is voor 12 of 14 en ouder.

Mijn mening over Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Weet je wat ik het mooiste vind aan deze film? Dat Jim Carrey zo ontzettend goed acteert. Dat kan hij namelijk wel. Hij is niet alleen de gekke-bekken-trekker. Hij kan echt personages neerzetten, als acteur. Daardoor is de film nog verrassender. Maar ook het verhaal en hoe het ontvouwt is mooi. Als kijker moet je wel meedenken, want jij moet de puzzelstukjes van het verhaal in de goede volgorde zetten. Het einde is dan echt heel mooi en lief, maar ook een beetje treurig.