April was een koude maand, en dus bij uitstek geschikt om op de bank te kruipen en veel films te zien. Maar nee. Zo heel veel tijd om films te kijken hadden we niet. We hebben het één en ander in huis gedaan en laten doen (de katten hebben nu een kattenluik!), en ik heb ook nog eens een nieuwe hobby gevonden. Had ik al verteld dat we ook veel spellen spelen? Goed, hier is de lijst van films die we gezien hebben in april.

MyPrime

Iris – MyPrime

Iris Murdoch, intelligent, filosofisch en een groot schrijfster. Haar grote liefde voor woorden, en verhalen, maakt de diagnose Alzheimer’s zo veel erger. Dat zo’n grote geest dat moet verdragen en doormaken. Mooie rol van Judi Dench.

The Iron Lady – MyPrime

Over Margaret Thatcher. Ik geloof dat deze film de dame een menselijk gezicht wilde geven, dat ze zo van haar man en kinderen hield, bijvoorbeeld. Maar zelfs terwijl de film probeert haar daden als heldhaftige beslissingen te laten overkomen, kreeg ik alleen maar tranen in mijn ogen omdat in mijn beleving Thatcher verantwoordelijk was voor het afbreken van de industrie in het Verenigd Koninkrijk. En voor veel meer zaken die nooit hadden mogen gebeuren. Afbreken, dat deed ze, en dat deed uiteindelijk haar geest ook. Wat een heks. Mooie film? Het onderwerp maakt het rauw en naar.

Robot and Frank – MyPrime

Een lieve en komische film over een oudere man, die problemen heeft met zijn geheugen, en de zorg-robot die hij van zijn zoon krijgt. De robot helpt Frank om zijn leven nog een beetje op de rails te houden. Eén onderdeel is dat het goed zou zijn als Frank een hobby of een project had. Frank was vroeger inbreker. En een robot weet niet wat goed of fout is. Als zijn enige motivatie is om Frank actief te houden, hoe erg zou het dan kunnen zijn dat Frank zijn oude ‘skills’ weer oppakt?

TV

The Princess and the Frog – BBC

Best een aardige nieuwe Disney film over het sprookje van de prinses die een kikker kust, die dan in een prins verandert. Hier is het ietsjes anders, de prins wordt in een kikker verandert door voodoo en wanneer een mooie meid hem kust, wordt zij een … kikker. Ja. Eigenlijk dus helemaal niet zoals het oorspronkelijke sprookje, maar verder wel leuk uitgewerkt, met leuke liedjes.

Disc Stack

Death Proof – bluray

Hoewel Death Proof ook op MyPrime te zien is, hebben we hem lekker op disc gekeken, met extra’s enzo. En zonder ondertiteling, want we hadden een Engelssprekende gast. Ik blijf het een leuke film vinden, juist omdat het anders afloopt dan je misschien zou verwachten.

Tokyo Gore Police – dvd

Waarom, denk ik vaak, zeker als ik deze film zie. En waarom heb ik de film al twee keer gezien? Eigenlijk kan ik deze film absoluut niet aanraden. Het is over-the-top gore, met onrealistisch bloedering geweld en vreemde thema’s. Toch, ergens, is het fascinerend, en ook wel heel filmisch. Laten we het erop houden dat het geen gezellige familiefilm is.

The Theory of Everything – dvd

Het levensverhaal van de wetenschapper Stephen Hawking. Op jonge leeftijd wordt een vreselijke ziekte bij hem geconstateerd. Hij zou nog maar een paar jaar te leven hebben. Maar hij blijft bezig, en blijft nieuwe dingen ontdekken en bedenken. En zijn theorieën veranderen de wereld. En onze kijk op het heelal en tijd.

Cinema

Deze maand hebben we helemaal niets in de bioscoop gezien! Ik had ook niet het idee dat er echt iets onmisbaars was.