The Mist is gebaseerd op een verhaal van Stephen King, en is dus best eng. Het lijkt misschien wel een tamme film, want wat is nou eng aan een beetje mist? Maar daar weet King je nou juist op te pakken. Want het allerengste is dat wat je niet kunt zien. Echt goeie horror maakt dat je jezelf bang maakt. Er is niets engers dan je eigen fantasie.

Samenvatting van The Mist

Een vader gaat met zijn zoontje op stap. Het wordt ineens heel donker en er ontstaat een storm, en daarna: mist. Terwijl de vader, zijn zoontje en de buurman naar de supermarkt gaan, rijden er politiewagens en brandweerwagens naar de mist toe. En de mist breidt uit. Als ze in de supermarkt zijn, is de mist overal. En wie naar buiten gaat … komt niet meer terug.

In de supermarkt ontstaat dan ook een rare sfeer. Mensen proberen te overleven, want makkelijk zou moeten zijn in een supermarkt, toch? Maar naarmate de tijd verstrijkt, is het duidelijk dat ook binnen blijven geen gezonde optie is. Wie blijft, en wie durft weg te gaan, het onbekende in?

Voor wie is deze film

Het is een griezelige film. Dus daar moet je wel van houden. Het is één van de betere King-verfilmingen, waarbij de spanning in het verhaal goed overeenkomt met wat er geschreven is. Toch wijkt het hier en daar af, want wat in een boek werkt, werkt niet altijd op het grote doek. Prima film om met z’n tweetjes te zien, want dan kun je lekker tegen elkaar aankruipen.

Genre – Thriller en horror. Nou, daar sluit ik me bij aan

Kijkwijzer 16+

Mijn mening over The Mist

Dit vond ik altijd al een eng verhaal. Maar dat heeft Stephen King wel vaker geschreven. The Mist is een verhaal waar je eigen fantasie, als je het leest, ergere dingen bedenkt dan een film je kan laten zien. Je moet wel van een beetje griezelen houden, en op een bepaalde manier is dit dan ook wel weer een mooie ‘instap-horrorfilm’. Eng, maar niet “slapeloze-nachten” eng. Wat ook leuk is, dat er best wat bekende gezichten langskomen in deze film. Toby Jones, William Sadler, en Thomas Jane. Best een leuke film, dus.

Ook leuk

  • 1408, over een hotelkamer met geesten
  • Monsters, over een reis door een gebied met buitenaardse monsters
  • The Road, over een vader en zoon in een apocalyptische wereld