The Reflecting Skin is een vreemde film, maar wel interessant. De film vertelt een verhaal uit het oogpunt van een jongetje, maar wat waar is en wat niet blijft een beetje in het midden. De film is een horror-film, maar niet het soort waarbij je overal monsters ziet. Maar er wordt wel heel veel gesuggereerd. Zijn er nu wel of geen vampiers aan het werk in de kleine gemeenschap? Of is er een andere, duistere, verklaring?

Samenvatting van The Reflecting Skin

Seth is a jongetje van een jaar of 8-9. Hij woont met zijn ouders op het platteland, in een kleine gemeenschap, waar iedereen elkaar kent, maar waar geheimen net onder de oppervlakte verborgen liggen. Zijn oudere broer komt thuis, en die heeft ook het één en ander meegemaakt. Maar voor Seth betekent het gewoon dat zijn grote held er weer is. Dan verdwijnt één van Seth’s beste vrienden. Hij wordt dood gevonden. Seth en zijn andere vrienden zijn ervan overtuigd dat het het werk is van vampiers. En hij weet ook al wie dat is. De jonge weduwe die met zijn oudere broer aan het flirten is, natuurlijk.

Voor wie is deze film

The Reflecting Skin is een horror film, waarbij de waarheid misschien wel gruwelijker is dan wat Seth’s verbeelding kan bedenken. Dit is geen fijne film over een leuke kindertijd, of over volwassen worden. Er zijn nare scenes, die niet voor iedereen makkeljk te kijken zijn. Maar het is een film vol suggesties, en veel minder een shock-griezel-horror film.

Genre: Thriller en horror.

Kijkwijzer: geen notering, zie ook IMDB’s leeftijdsgids.

Mijn mening over The Reflecting Skin

Het is een lange film, er gebeurt aan de ene kant niet veel, en aan de andere kant juist heel wat. De film is niet voor iedereen interessant. Maar het is een vorm van verhaal vertellen die voor een keertje wel leuk is. Leuke rol van Viggo (Aragorn uit The Lord of the Rings), en ook de andere acteurs zijn goed. Zelfs de kind-acteurs doen het redelijk.