Superhero Movie is lang niet zo slecht als veel van de andere nieuwere spoofs. Het ligt meer in de richting van Airplane en The Naked Gun, en niet alleen omdat Leslie Nielsen er in zit. Er zitten veel slapstick grapjes in en ook als je nog nooit een superheldenfilm hebt gezien is dit dan best nog leuk. De film is  voornamelijk een persiflage op Spider-Man. Maar ook X-Men wordt op de hak genomen, misschien minder geslaagd, maar toch.

Samenvatting van Superhero Movie

Jongen wordt gebeten door een ‘dragon fly’, een libel, en krijgt daardoor super-gaven. Hij kan tegen muren oplopen en is ineens heel sterk. Zijn oom en tante, bij wie hij woont, hebben eerst niets door. Maar als zijn oom sterft, dan weet deze jongen dat hij zijn bijzondere krachten moet gebruiken om te vechten tegen kwaad en ongelijkheid. En moet proberen om het leuke meisje te versieren. Maar hoe makkelijk dat ook lijkt, er gaat natuurlijk van alles mis.

Voor wie is de film

Superhero Movie is heel leuk als je de Spider-Man films gezien hebt, of andere comicbookverfilmingen. Er zitten veel grappen in die daaraan refereren. Maar omdat er veel slapstick in zit, is het een film die ook voor jongere kijkers erg leuk kan zijn. Nergens is het echt gewelddadig of bloederig. Wanneer je Spaceballs leuk vindt, of Airplane, of Naked Gun, dan vind je deze film ook leuk.

Genre: Komedie en actie volgens Ziggo. Maar meer komedie, dan.

Kijkwijzer 6+

Ook leuk is Kick-Ass, die hetzelfde thema net iets anders aanpakt.

Mijn mening over Superhero Movie

Ik had er niet veel van verwacht, maar de film is best leuk! Ja, hij is wat flauw hier en daar, en Leslie Nielsen is niet op zijn superbest, maar zeker acceptabel leuk. Ik vond het natuurlijk grappig dat Brent Spiner er in meedeed, want dat is Data uit Star Trek TNG. Maar ook de tante kwam me bekend voor: dat was moeder Marion uit Happy Days, een tv serie. Ook daarom is dit een leuke familiefilm, omdat er voor iedereen wel iets in zit.