Films en Series Gezien

Persoonlijke film en tv serie tips

Tenacious D. and the Pick of History

Tenacious D. and the Pick of History is een wat vreemde, maar fijne, film. Vol met cameo’s, injokes, puberale humor die een liefde voor muziek maskeert. Temacious D. is een rockband bestaande uit Jack Black en Kyle Gass, oftewel JB en KG. De heren hebben een voorliefde voor nogal melodramatische hardrock, en de film is dan ook een beetje over-the-top. Maar je voelt de liefde voor muziek er doorheen. Ook als je niet van hardrock houdt.

Samenvatting van Tenacious D. in the Pick of History

JB is als jongetje al gek van muziek, maar zijn vader vindt zijn muziekkeuze des duivels. Want gillende gitaren, en rare teksten over dood, seks, duivels en doodskoppen kan niet gezond zijn. Maar JB houdt vol en met zijn gitaar weet hij zeker dat hij het gaat maken, Zijn held heeft het hem gezegd: de gechiedenis van Rock hangt ervan af. Als hij het huis uit is en op zichzelf woont, komt hij KG tegen, ook een man met een gitaar en liefde voor muziek. Samen gaan ze de wereld van de rockmuziek veroveren. Maar het loopt niet zo van een leien dakje. Tot JB en KG het geweldige idee krijgen dat ze de Pick of History uit het museum van Rock Geschiedenis moeten stelen. Maar is dat voldoende om de beste band in de wereld te worden?

Voor wie is deze film

Van Tenacious D. is ook een tv serie, en een paar albums. Ze hebben dus echt fans, en die vinden deze film natuurlijk leuk. Maar ik vond de film gewoon leuk omdat het een grappig en niet al te lage of hoogstaande humor was. De lol die van de twee acteurs afspringt maakt dat je zelf ook even meelacht, al was het maar omdat ze zo enthousiast zijn. Hou je van muziek, dan is dit zeker een film die je moet proberen.

Genre: komedie. Maar met veel muziek.

Kijkwijzer 6+

… 6 plus. ZES?? Neen! Nee, nee, nee, nee, nee. Nee. Gewoon NEE. Kijkwijzer, wordt eens wijzer. Kijken jullie deze films überhaupt wel? Dus nee: een gemiddelde 6-jarige heeft hier niks aan, en het kan zelfs een levenslange angst voor rockmuziek opleveren, dankzij de verschijning van de duivel in deze film. Was dat de achterliggende reden? Come on. En Princess Bride wel voor 12+ zetten? Jemig.

Mijn mening over Tenacious D. in the Pick of History

Tenacious D. is een leuke koppel en dit is een simpele, grappige film, waar ik wel van genoten heb. Ik ben niet een enorme rock-fan, maar heb er voldoende feeling mee dat de muziek me ook wel kon boeien. Dat kwam meer omdat JB en KG het zo leuk brengen. Men vergeet misschien wel eens dat ook rockbands gewoon lol hebben in hun muziek, en dat ze zichzelf absoluut niet enorm serieus nemen. Dit is misschien geen voor de hand liggende film om eens een avondje aan te gaan zitten, maar soms moet je gewoon eens iets heel anders zien.

« »

© 2018 Films en Series Gezien. Thema door Anders Norén.