In Juni keek ik veel fims, en een paar er van ook nog samen met mijn gozer. Van jeugdsentiment Popeye tot Slumdog Millionaire, en een paar films met veel muziek.

Popeye – MyPrime

Deze film, met Robin Williams, heb ik destijds nog in de bioscoop gezien. Helaas is dit toch een film die de tand dest tijds niet helemaal heeft doorstaan voor mij. Ik denk dat het wel een grappige film is voor kinderen van nu, omdat het verhaal niet zoetsappig is en eigenlijk naar huidige maatstaven best grof. Dus lekker om om te giechelen.

Safety Not Guaranteed – MyPrime

Eigenlijk een hele leuke en verrassende film. Zou wel eens thuis kunnen horen in mijn Juweeltjes categorie. Een journalist en twee stagiaires gaan achter een contactadvertentie aan voor een goed verhaal. De man die de advertentie plaatste is op zoek naar iemand om mee door de rijd te reizen. De jonge vrouwelijke stagiaire werpt zich op om net te doen of zij door te tijd wil reizen, om deze mafkees beter te observeren. Maar hoe meer tijd ze met hem doorbrengt hoe aardiger ze hem vindt.

Youth in Revolt – MyPrime

Redelijk leuke jongerenkomedie over een sullig jongetje dat verliefd wordt op een spannend meisje met superstrenge ouders. Hij hoopt dat zij hem ontmaagd. Maar het lijkt erop dat hij haar type niet helemaal is. Hij probeert te veranderen in het soort jongen waar ze voor valt. Zijn alter-ego lijkt een eigen leven te gaan leiden en brengt hem in de problemen.

Slumdog Millionaire – MyPrime

Mooie film, en mooi verteld, over een jongen uit de sloppenwijken die alle antwoorden in ‘Who Wants to be a Millionaire’ goed heeft. Uiteindelijk draait het natuurlijk wel weer om de liefde en een meisje, maar het is ontzettend mooi verteld.

24 Hour Party People – MyPrime

Over de muziekscene in Manchester, Engeland, van eind jaren 70 tot eind jaren 90. Van punk naar rave, zeg maar. Leuke verhaalstructuur waarin de hoofdpersoon de film becommentarieert, terwijl de film gefilmd wordt. Met Steve Coogan en ook Andy Serkis (ja; Gollem). Best een aanrader.

La Vie En Rose – MyPrime

Een biografische film, dit keer over Edith Piaf. Het verhaal komt langzaam op gang en het is wel heel erg fragmentarisch verteld, waardoor je de draad van het verhaal een beetje kwijt raakt. En daardoor krijg je niet echt een inzicht in Piaf’s leven en emoties. Terwijl die juist zo aan de oppervlakte liggen in haar chansons. Ik weet dat de film goeie kritieken kreeg, maar dit haalt het nét niet voor mij.

Miss Pettigrew Lives for a Day – MyPrime

Een leuke en lieve film over een alleenstaande vrouw die als gouvernante haar geld probeert te verdienen. Maar ze wordt steeds weer weggestuurd. Tot ze door een jonge actrice wordt ingehuurd. Het is een heel andere wereld dan ze kent, maar ze houdt zich staande in de flitsende wereld van film en theater. Het verhaal speelt net voor de Tweede Wereldoorlog in London. Best een leuke aanrader.

Studio 54 – MyPrime

Iets heel anders: een verhaal over een nachtclub in New York. In Studio 54 gebeuren de spannendste dingen. We beleven het verhaal door de ogen van een jonge medewerker, die zich van afwasjongen opwerkt naar bartender. Leuke film met veel muziek. Leuk in combinatie te kijken met 24 hour Party People.

Tenacious D: The Pick of History – MyPrime

Voor de tweede keer, maar dit keer met Five gekeken. Grappige, en een beetje puberale, film over het ontstaan van een rock bandje. Rock duo. Deze film heb ik vorige week nog besproken.

Disc Stack

Children of Men – dvd

Goh, wat een naargeestige film met een sterk apocalyptisch thema. Er worden geen kinderen meer geboren, de hele wereld is kapot en alleen Engeland heeft nog een beetje beschaving overgehouden. Maar ze houden niet van vluchtelingen, dus als je geen Brits paspoort hebt, wordt je neergeknald of opgesloten in een kamp. … Nee, het is fictie. Moraal is dat als er geen kinderen meer geboren worden, mensen niet meer over de toekomst nadenken en alles in de soep laten lopen. Want ja, op dit moment, met een overbevolking met veel jonge aanwas, zijn we allemaal helemaal bezig met de wereld netjes te houden voor onze kinderen, toch? Toch??

Lost Boys: The Tribe – dvd

Het oorspronkelijke Lost Boys was nog wel een leuke film. Maar dit vervolg, wat bij de dvd zat van de eerste film, is bar slecht. Behalve! Behalve Corey Feldman. Die echt grappig is in deze film. Wat zonde. Zonde, zonde, zonde. Dan maar weer eens Stand By Me uit de kast halen, waarin Feldman ook geweldig is.