In november, en stiekem ook wel in december, hebben de we ook weer wat films gezien. Maar ik geef toe: ik heb het niet zo precies bijgehouden, en ik denk ook dat dit onderdeel niet meer helemaal ingevuld gaat worden. Dus bij deze het laatste overzicht van de films die we zagen!

Condorman

Deze film heb ik als klein meisje nog in de bioscoop gezien met mijn grootvader. Helemaal geen meisjesfilm, natuurlijk, maar daar trok ik me ook als 8-jarige niks van aan. In deze film speelt Michael Crawford (Some Mothers Do ‘Ave ‘Em) een striptekenaar die onverwacht in de schoenen van een geheim agent moet stappen. Een beetje als James Bond, maar dat met nog vreemdere gadgets en aardig wat slapstick. Echt grappig is dit nu niet meer. Het haalt het niet bij Austin Powers, maar het is wel een lieve film met, voor mij, nostalgie. Gezien op Netflix, maar is volgens mij ook via MyPrime te zien.

Some Like It Hot

Draait binnenkort ook weer eens in het EYE in Amsterdam, omdat Marilyn Monroe 90 jaar zou zijn geweest, volgend jaar. Monroe was echt een komische actrice, die eigenlijk leed onder het imago van dom, maar mooi, blondje. Ze is een van de grappigste actrices die ik ken. Some Like It Hot is nog steeds heel grappig. Wel wat trager dan je tegenwoordig van een komedie verwacht, maar alles is nog steeds herkenbaar en grappig. Kortgezegd: twee muzikanten moeten schuilen voor een groep gangsters en verkleden zich als dames om zich aan te sluiten bij een damesorkest. Gezien op Netflix, maar dus volgend jaar ook in de bioscoop te zien in het EYE Filmmuseum.

Catch me if you can

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, verteld deze film het verhaal van een jonge jongen die zich in eerste instantie uitgeeft voor piloot, maar later ook als dokter en advocaat, zonder daar natuurlijk voor gekwalificeerd te zijn. En hij komt er nog mee weg ook! Gezien op Netflix.

The Italian Job

“You were only supposed to blow the bloody doors off!” Echte jaren 60 film met Michael Caine. Samen met een stel oplichters en dieven gaat hij in Italië een grote slag slaan. Let op de afwezigheid van dames, en de dame die de telefoon opneemt tijdens een vergadering om die meteen door te geven aan een man. Want tja. Ook al vond de feministische golf nummer 2 plaats in de jaren 60, vrouwen ook echt serieus nemen in films kwam er niet aan te pas. Gezien op Netflix. En zeker wel leuk, hoor! Met al zijn beperkingen.

For the Love of Spock

Mooi portret van Leonard Nimoy, de acteur die Spock speelde in de originele Star Trek series. Als trekkies was dit een documentaire die we meteen wilden zien. Gemaakt door Nimoy’s zoon was het ook een intiem en persoonlijk portret. Gezien op Netflix.