Hallo, ik ben Daenelia en ik hou van films.

‘Hi, Daenelia!’

Omdat ik veel films zie, en men mij nog wel eens vraagt welke films leuk zijn om te zien, begon ik een paar jaar terug een site over films die ik gezien had. Dat was op mijn normaal Engelstalige domein Daenelia.com. Helaas is niet iedereen zo tweetalig als ik ben, dus was die site destijds in het Nederlands. Maar vond ik dat toch lastig. Ik had tenslotte ook een Nederlands domein bij Tuxedocat.nl. Het liefst wilde ik mijn site daar zetten. Dus maakte ik een subdomein aan, wat nogal wat voeten in de aarde had, en ging ik aan de slag.

Films en Series Gezien is dus voornamelijk een persoonlijk projectje voor mezelf. Ik ben niet ingeschakeld of ingehuurd, en mijn eigen mening wordt hier vrijelijk gegeven.

Mijn algemene mening is dat er in elke film wel iets zit wat iemand leuk kan vinden. Maar we zijn ook niet terughoudend over de dingen die we niet leuk vinden aan films. Ga daar niet blind op af. Wat wij niet leuk vinden, kan een ander juist prachtig vinden. En wat wij erg leuk vinden, kan voor iemand anders weer dodelijk saai zijn. Dat is prima.

Wie ben ik dan?

Ik ben een dame van boven een bepaalde leeftijd, met een voorkeur voor boeken lezen, chihuahua’s en katten, creatief en onconventioneel, en een liefde voor films die resulteerde in een jaartje Film- en Televisiewetenschappen studeren tot ik besefte dat ook daar films niet zo serieus werden behandeld als ik gewend was bij mijn Literatuurstudie. Het stelde me in de gelegenheid om heel veel films te kijken en dat was wat ik er in ieder geval van heb meegekregen.

Waar kun je me nog meer vinden?