The Last Legion speelt in de late Romeinse tijd, zo’n beetje als het Romeinse Rijk op het punt staat te vallen. Na de Romeinse Tijd, in de Oude Geschiedenis, kwam de Middeleeuwen. Dit verhaal laat die overgang min of meer zien. De film voelt aan als een ouderwetse avonturenfilm. Er zit een mooie rol in van Ben Kingsley en Thomas Brodie-Sangster. Die laatste ken je misschien uit The Mazerunner. Het is een onderhoudende film, maar geen episch meesterwerk.

Samenvatting van The Last Legion

De jonge Romulus Augustus is de laatste Caesar van Rome. Maar de barbaarse horden staan al aan de poort en het duurt dan ook niet lang voor hij van de troon gegooid wordt. Voor de barbaren hem kunnen vermoorden wordt hij gered door zijn trouwe Romeinse soldaten. Zijn oude leraar Ambrosinius gaat met hem mee naar Brittannië, want daar is Ambrosinius geboren. Voor ze vluchten, vindt Romulus nog een legendarisch zwaard. Dat zwaard komt ook uit Brittannië.

Eenmaal in Brittannië aangekomen moeten ze de barbaren afschudden die hen achtervolgen en het opnemen tegen Vortigern, die bezig is alle losse stukjes land onder zijn rijk te brengen. Romulus en zijn groep vinden een klein leger dat misschien wel kan helpen. Maar willen die oude romeinse soldaten nog wel vechten, nu ze een gezin hebben?

Voor wie is deze film

Het is natuurlijk niet historisch correct. Maar het is wel spannend. En als je geïnteresseerd bent in de legende rond Koning Arthur en Excalibur, dan zou je deze film ook leuk vinden.

Genre – Actie en avontuur. Dit dekt de lading. Er zit wel een klein romantisch tintje aan, maar eerlijk gezegd is dat zo onverwacht en zo ongeloofwaardig dat het jammer is dat ze dit gebruikten om de vrouwelijke rol te rechtvaardigen. Want Aishwarya Rai Bachchan is niet alleen een leuke actrice, maar ze zet ook een vaardig vechtend personage neer.

Kijkwijzer 12+

Mijn mening over The Last Legion

Ik was aangenaam verrast. De film was een tijdvullertje tijdens het strijken en ik heb er best van genoten. Ben Kingsley is zoals altijd geweldig. En ook de rest van de cast is mij goed bekend. Dus leuk. Een leuke film voor een saaie of regenachtige dag. Misschien in combinatie met een andere Koning Arthur film, zoals Excalibur.