The Ghost Writer is een spannende film met een mysterie. Het is gebaseerd op een boek van Robert Harris. Oorspronkelijk was de film veel heftiger en gewelddadiger, maar hij is aangepast zodat hij geschikt was voor een jonger publiek. Of die zitten te wachten op een politieke thriller, dat weet ik ook niet.

[yasr_visitor_votes size=”small”]

Samenvatting van The Ghost Writer

Een ex-politicus wil graag een autobiografie uitbrengen, en huurt hiervoor een echte schrijver in. Want dat is een ‘ghost writer’:  een schrijver die zelf onbekend blijft en een boek schrijft alsof het door iemand anders is geschreven. Om de ex-politicus goed te leren kennen, mag de schrijver op bezoek komen en hem interviewen. Maar dan komen er allemaal dingen naar boven rond een schandaal waar de man bij betrokken is. De schrijver komt ongewild veel te weten.

Voor wie is deze film

Het is een soort van politieke thriller. Toch is het niet saai, omdat het mysterie dat op te lossen is, best leuk in elkaar steekt. Dus als je van films houdt waarin geheimen zitten, is dit ook een film voor jou. Het is wel een tragere film, en er zit niet veel actie in.

Genre – Thriller. Een spannende film, dus. Met een mysterie of geheim.

Kijkwijzer 9+

Mijn mening over The Ghost Writer

The Ghost Writer trok mijn aandacht omdat de hoofdrollen door Ewan McGregor en Pierce Brosnan worden gespeeld. En dat doen ze niet onaardig. Kijk maar naar de trailer.