Om goed te beginnen maak ik hier een lijstje met tien leuke films die nu nog via MyPrime te zien zijn bij Ziggo. Tot eind maart zijn deze films in ieder geval nog te zien, sommige films langer. Dit zijn tien films die ik zeker de moeite waard vind om eens te zien. Ook als het genre je misschien normaal gesproken niet aanstaat. Van thriller tot western, anime tot science fiction drama.

Albert Nobbs

th_albertnobbsEen butler droomt van een eigen tabakszaak. In het hotel waar hij werkt, werkt ook een leuk jong meisje. De butler, Albert Nobbs dus, maakt haar het hof, omdat het hem een goed idee lijkt om de tabakszaak samen met zijn vrouw te bestieren. Het meisje heeft echter al een vriendje, en Albert is oud, en niet helemaal wat hij lijkt. Dit kostuumdrama speelt in Ierland, en verkent ideeën rondom mannen en vrouwen, en hun rollen in de maatschappij. Maar het is ook gewoon een mooie film hoor.

Appaloosa

th_appaloosaTwee ordehandhavers helpen een klein stadje, Appaloossa, in het wilde westen om ehm: orde te handhaven. Virgil is de leider van de twee. Hij laat zijn oog vallen op een aantrekkelijke weduwe. Dat zorgt dan weer voor complicaties. Western, met een echt verhaal, en Aragorn. Ik bedoel: Viggo Mortenson. Dit is eigenlijk een beetje een buddy-film, maar dan met paarden en stoffige stadjes.

Arrietty

Arrietty is een klein meisje, echt: een klein meisje ter grootte van een duim. Met haar familie woont ze stiekem en verborgen in een grote mensen huis. Ze vrezen ontdekt te worden als een jongen van normale grootte Arrietty heeft gezien. Animatiefilm uit Japan, naar het boek The Borrowers.

th_confessionsConfessions of a Dangerous Mind

Vertel jij wel eens verhalen om je leven wat meer kleur te geven, zodat je wat interessanter over komt? Wie weet deed Chuck Baris, bedenker van tv quiz shows, dat wel in zijn biografie Confessions of a Dangerous Mind. Sam Rockwell speelt met veel enthousiasme de tv-programma-bedenker die verteld ook door de CIA te zijn gerekruteerd om mensen over de hele wereld om te leggen. Met een leuke bijrol voor Rutger Hauer. Een komedie, met thriller elementen.

th_eternalsunshineEternal Sunshine of the Spotless Mind

Het oude verhaal: jongen ontmoet meisje, meisje blijkt lief maar met gebruiksaanwijzingen, jongen heeft het er moeilijk mee, en ontdekt dat er waarschijnlijk iets met zijn geheugen aan de hand is. Dit is een romantische film, die halverwege in een science fiction film verandert. Eternal Sunshine of the Spotless Mind is een aanrader, juist omdat het niet echt te vangen is onder een genre. Met Jim Carrey, in een echte rol die niet alleen van gekke bekken trekken afhangt.

The Fall

Een jong meisje en een jonge man liggen allebei in een ziekenhuis. Het meisje heeft een gebroken arm, de jonge man kan niet lopen. Het meisje heeft afleiding nodig, en de jonge man iemand die kan lopen. Hij vermaakt haar met een spannend verhaal, om haar vertrouwen te winnen. Het verhaal zie je in de film door haar ogen. Haar achtergrond is heel anders dan die van hem. The Fall is een mooie film, en zeker de scenes ie in haar hoofd spelen zijn prachtig en kleurrijk. Heel langzaam ontdek je de verhalen achter haar gebroken arm, en zijn niet-werkende benen.

th_findingneverlandFinding Neverland

Dit is een licht geromantiseerd verhaal over het keven van de schrijver van Peter Pan: J.M. Barrie. Zelf is hij niet zo gelukkig getrouwd, maar zijn passie voor het schrijven van toneelstukken maakt veel goed. Maar als hij een moeder en haar vier zoontjes ontmoet, begint een verhaal te broeden over een jongetje dat niet volwassen wil worden. Finding Neverland is een mooie, ietwat zielige, film. Met Johnny Depp en Kate Winslet.

The Ghost Writer

Een Ghost writer is een schrijver die zonder naamsvermelding bijvoorbeeld een (auto)biografie van een politicus schrijft. De hoofdpersoon in deze film, gespeeld door Ewan McGregor, is zo’n schrijver. Hij wordt uitgenodigd door de politicus om langs te komen voor een interview, zodat hij aan het boek kan beginnen. Maar er zijn natuurlijk wat geheimen die niet per se openbaar mogen worden. The Ghost Writer is een thriller met een mysterie. De politicus wordt gespeeld door Pierce Brosnan.

The Last Legion

Ik geef toe: ik heb wel wat met Britse geschiedenis. The Last Legion verteld een compleet fictief verhaal dat gerelateerd is aan Koning Arthur en de legende van zijn Zwaard uit het Meer. Het is een avontuurlijk verhaal, waarbij een jonge knul door een oudere wijze leraar, die hem begeleidt. De jongen wordt achtervolgd door zijn vijanden en beschermt door een klein Romeins vechtersgroepje. Een degelijke film, waar je niet te veel bij hoeft na te denken.

Pan’s Labyrinth

Een jong meisje wordt uit haar vertrouwde omgeving gehaald, wanneer haar zwangere moeder haar meeneemt naar het huis van haar stiefvader. Om het hoofd te bieden aan allerlei nare omstandigheden trekt het meisje zichzelf terug in een fantasie-wereld. Maar ook daar moet zij moeilijke situaties doorstaan. Af en toe best enge film, zonder dat dit volledige horror is. Mooi gemaakt. Pan’s Labyrinth is een spaanstalige film, en het speelt ook in Spanje.