We Own the Night is een nogal simpele misdaad film, maar wel heel degelijk gemaakt. Er werken sterke acteurs aan mee, en daardoor is het een vermakelijke film. Het enige rare er aan vind ik dat de film zich in 1988 moet afspelen , maar op geen enkele manier, behalve de muziek af en toe, op die periode lijkt. Maar goed, verder steekt het aardig in elkaar.

Samenvatting van We Own the Night

Twee broers, zoons van een gerespecteerde politie luitenant, staan aan twee kanten van de wet. Bobby is een nachtclub manager, zijn broer Joseph heeft net zijn vader opgevolgd binnen het politiekorps. Joseph waarschuwt Bobby dat zijn klanten schimmige zaakjes uitvoeren onder zijn neus. De politie van New York zal dat niet lang kunnen tolereren. Als er een aanslag wordt gepleegd op zijn familie besluit Bobby de politie te helpen.

Voor wie is deze film

Eigenlijk is dit een degelijke politiefilm. Er zit ook redelijk wat geweld in, en omdat het om familiebanden gaat, komt dat soms ook wel wat hard aan. Toch is het een onderhoudende film, ook als het genre je niet zo aanstaat.

Kijkwijzer 16+

Genre – Misdaad en drama. Een politiefilm met drama, daar komt het op neer. Wel erg Amerikaans, of eigenlijk: New Yorks.

Mijn mening over We Own the Night

Hoewel er niks echt mis is met deze film, kabbelt het verhaal een beetje door en loopt het niet echt ergens op uit. Het doet meer aan als een B-film script, met A-film acteurs. Want Eva Mendes, Joaquin Phoenix, Robert Duval en Mark Wahlberg doen echt wel hun best. Dat maakt deze film wel uiterst geschikt voor een luie vrijdagavond na het werk, als je even nergens heen wilt of hoeft.