Hoewel we niet heel erg veel series kijken, zijn we wel heel kritisch op welke series we wel of niet willen zien. Ziggo MyPrime heeft een aantal leuke series, waarvan een groot gedeelte ook best leuk zijn om als familie te kijken. Deze series raad ik dan ook wel aan.

Pingu (AL – alle leeftijden)

Pingu is nog steeds leuk. Ik merk dat zelfs onze pup Pingu leuk vindt. Het zijn lekker korte filmpjes, dus leuk om even tussendoor met de kleinsten te zien. Pingu is dan wel een pinguin van klei, de emoties die worden uitgebeeld zijn heel herkenbaar. Niet meer beschikbaar na maart 2016.

Fawlty Towers (Heeft AL als suggestie, maar is toch wel leuker als je minstens 6 jaar bent)

John Cleese is geweldig als de nogal botte hoteleigenaar. En vanwege de lichamelijke humor (Manuel wordt weer op zijn hoofd geslagen) kunnen jonge kinderen dit vaak ook wel waarderen. Het is het gekibbel tussen Basil en zijn vrouw Sybil wat ik vaak het leukste vindt. Eén van onze favoriete series. Niet meer beschikbaar na maart 2016.

Community  (Ook een alle leeftijden categorie, maar vanwege de toch wel weer wat volwassener humor misschien leuker voor vanaf een jaar of 9)

Community is met 5 series op MyPrime te bewonderen. Serie 6 dus niet. Maar gelukkig zijn er voldoende leuke afleveringen beschikbaar, zoals mijn favoriete aflevering met het paintballen. Het is een komedie die zich afspeelt op een school voor volwassen-onderwijs, waar een groep studiegenoten samen proberen er wat van te maken. Net als Fawlty Towers een favoriet van ons. Not te zien tot juli 2016 bij Ziggo.

Once upon a time (12+)

Hartstikke leuke serie voor pubers. Het lijkt mij bijvoorbeeld een leuke moeder-dochter serie. Once upon a time speelt in een klein stadje waar allerlei sprookjesfiguren wonen, die niet weten dat ze sprookjesfiguren zijn. Beetje romantisch, soms een beetje grappig of eng. Het is een soap serie, vind ik, maar wel heel leuk verteld. Dit was vast een van mijn series geweest als ik 14 was geweest. Nog te zien tot eind mei 2016.

Heroes (16+)

Heroes heb ik nog niet helemaal gezien, maat is een wat oudere serie die echt zo slecht niet is. Het sluit een beetje aan op de superhelden-obsessie die nu een beetje heerst, want iedereen in deze serie lijkt wel een bijzondere gave of kracht te hebben. Niet meer te zien na maart 2016, nog wel bij Netflix.