Beyond the Sea vertelt het verhaal van het leven van Bobby Darin, een Amerikaanse zanger van best wel bekende hits. Zijn carrière in de jaren 50 en 60 viel net samen met veel verandering in muziek en jeugdcultuur. De film heeft wel een flinke dosis fictieve elementen en is meer opgezet als een musical. Maar het werkt. Kevin Spacey kan overigens best aardig zingen en dansen en zet een hele sympatieke Bobby Darin neer.

Samenvatting van Beyond the Sea

Bobby is een jonge, beetje ziekelijke, jongen uit New York, die door zijn moeder en zijn zus grootgebracht wordt. in de jaren 30/40. De dokter heeft er niet veel vertrouwen in dat Bobby gezond genoeg zal worden en probeert de familie voor te bereiden op een te vroeg einde aan het leven van de jongen. Maar de moeder en Bobby zijn het daar niet mee eens, en met muziek krijgt Bobby een doel. Eigenlijk wil hij gewoon beroemd worden. Hij schrijft zelf ook liedjes en weet een lekker in het gehoor liggend pop-deuntje te schrijven. Daarna gaat zijn carrière alleen maar bergopwaarts, tot zijn soort muziek een beetje uit de mode raakt. Toch probeert Bobby ook met de jaren 60 nog mee te gaan.

Voor wie is deze film

Als je van muziek houdt, in het algemeen, is dit een leuke film. Maar ik denk dat het ook een nostalgische film kan zijn, voor mensen die zelf in die tijd jonger waren. En het is alleen al leuk om Kevin Spacey te zien dansen en te horen zingen. Hij deed de zang zelf.

Kijkwijzer: deze film is niet bekend bij de Kijkwijzer. Voor meer informatie zie ook IMDb’s advies. Daar staat dat de dvd in Nederland voor 12+ is.

Genre – Muziek en biografie. Het is echt meer een musical, waarin de liedjes van Bobby Darin gebruikt worden om delen uit zijn leven te illustreren, maar ook andere muziek uit die periodes komen voorbij. Maar ik vond het ook een komische film, omdat Bobby Darin eigenlijk ook wel heel grappig was.

Mijn mening over Beyond the Sea

Het was een aangename verrassing, Beyond the Sea te zien. Het merendeel van de liedjes kende ik wel, maar nooit bij stilgestaan dat dat Bobby Darin was. En dat gold wel voor meer liedjes die voorbij kwamen. Echt een leuke ontspannende film.