Reservation Road is een spannende film met een laag tempo. De spanning ligt dan ook niet in het ontrafelen van het plot, want dat is nogal duidelijk. De spanning zit meer in de interactie tussen de personages, en wat hun acties en reacties zouden kunnen zijn. Klinkt wat droog, maar deze film is mooi en een beetje zielig.

Samenvatting van Reservation Road

Op een avond rijdt een familie terug van een kinder-concertuitvoering, waaraan de 10-jarige zoon heeft meegedaan. Zijn jongere zusje heeft vuurvliegjes gevangen, maar moeder geeft aan dat ze die beter vrij kunnen laten als ze thuiskomen. Vader rijdt rustig door tot zijn dochtertje toch echt moet plassen. Ze stoppen bij een wegrestaurant. Een gescheiden vader heeft zijn zoontje voor het weekend. Ze zijn naar een sportwedstrijd geweest, maar ze zijn wat laat. De gescheiden vader krijgt al boze telefoontjes van zijn ex, waar of hij blijft. Hij rijdt nog harder, terwijl zijn zoontje in slaap valt.

Bij het wegrestaurant staat de andere jongen met het potje vuurvliegjes langs de weg. De gescheiden vader ziet hem niet en rijdt hem aan. Dan rijdt hij door. De andere vader verliest die avond zijn zoon, en wil niet rusten voor hij de man gepakt heeft die zijn zoon heeft doodgereden.

Voor wie is deze film

Reservation Road is een mooie film. De acteurs zijn geweldig, ook de kinderacteurs. Maar de film is ook wel erg triest, want het gaat tenslotte over de pijn die een familie voelt als een jong kind doodgaat. Toch is het geen sentimentele tranentrekker.

Genre – Misdaad en thriller. Ik heb daar maar drama aan toegevoegd, omdat toch wel veel van deze film hangt op emoties en interacties.

Kijkwijzer 12+

Mijn mening over Reservation Road

Mooi, maar zielig. Maar ook spannend, omdat je geen idee hebt hoe ver Joaquin Phoenix gaat als de vader die toch een beetje doordraait, nadat hij zijn zoontje verliest. Mark Ruffalo is ook erg goed, en het is leuk om Jennifer Connely weer te zien, nadat we kortgeleden weer eens Labyrinth hebben gekeken. Reservation Road vind ik een aanrader.