Moon is een film met een beetje opgesloten gevoel. Dat komt omdat de film zich afspeelt op de maan, waar één man een heel complex in de gaten houdt. Hij zit daar helemaal alleen. Zijn enige gezelschap is een computer. Dat klinkt als een hele saaie film, maar omdat de hoofdrol gespeeld wordt door Sam Rockwell is het een prachtige film. En met de stem van Kevin Spacey als de computer.

Samenvatting van Moon

Op de maan woont een man helemaal alleen. Hij is ingehuurd door een groot bedrijf dat stoffen van de maan naar de aarde haalt, voor productie en energie. Omdat het echte werk door grote machines en robots wordt gedaan, is hij alleen een soort van onderhoudstechnicus. Het is gelukkig maar een kortlopend contract. Na drie jaar mag hij weer terug naar de aarde, terug naar zijn gezin. Zijn contract zit er bijna op. Maar dan gebeuren er rare dingen. De man komt er achter wat er écht speelt.

Voor wie is deze film

Het is geen enge film, niet echt, en er komt ook heel weinig geweld in voor. Toch is het best een spannende film voor volwassenen. Ik denk dat kinderen onder de 10 deze film misschien wat saai vinden. Het is dus geen actiefilm, en veel dingen die gebeuren leunen meer op de dialoog dan op de spannende beelden. De film is ook meer een soort detective-verhaal dan een echte science fiction film. Natuurlijk is het wel écht science fiction, maar je hoeft geen ruimteschip-fanaat te zijn om deze film ook mooi en spannend te vinden. Als je van Blade Runner houdt, dan zou deze film je ook wel een beetje kunnen aanspreken.

Genre – Science fiction en drama. Het speelt in de toekomst, op de maan. Dus ja: science fiction. Maar alle goede science fiction vertelt over de omstandigheden waar mensen zich in bevinden. En het personage in deze film maakt wel heel wat mee.

Kijkwijzer 9+

Mijn mening over Moon

Moon is een leuke film, spannend en met een intrigerend verhaal. Als je de film helemaal gezien hebt en je weet hoe de vork in de steel steekt, dan besef je pas dat het eigenlijk best wel erg is wat er met de hoofdpersoon gebeurt. Je leeft echt met hem mee, en dat komt natuurlijk ook door de acteur. Deze film is een aanrader, wat mij betreft.