Transsiberian is een film over een treinreis. De treinreis van China naar Moscow loopt door Siberië en is niet echt een leuk toeristisch tochtje, dacht ik. Maar voor trein-fans is dit wel een hele mooie, lange reis. Gelukkig gebeurt er ook nog wat in deze film, anders was het wel heel erg lang en saai geweest.

Samenvatting van Transsiberian

Een Amerikaans koppeltje, Roy en Jessie, gaat per trein op reis van China naar Moscow. Het begint allemaal erg rustig en ze kijken dan ook vooruit naar een lange saaie treinreis. Ondertussen komen ze wel andere passagiers tegen: Abby, een jong Amerikaans meisje, en Carlos, haar vriend. Carlos blijft wel heel erg aan Jessie plakken. Maar er is iets niet zuiver aan Carlos’ bedoelingen. Hij weet, als Engelse leraar, wel heel erg goed hoe hij met een paspoort wat niet in orde is de grens over komt. Als Roy per ongeluk op een tussenstation achterblijft omdat hij de trein mist, bieden Abby en Carlos aan om samen met Jessie op hem te wachten. Maar het is allemaal wat vreemd.

Zijn Carlos en Abby wel docenten? En hoe zit het met die tas vol met Russische poppetjes? En hoe koud is het wel niet, met al die sneeuw en zo?

Voor wie is deze film

Dit is een thriller, een spannende film, die toevallig een groot gedeelte in een trein afspeelt. De grote ontknoping dan weer niet. Hou je dus van misdaadfilms en mysteries dan is dit echt een film voor je. Er zit vrij veel geweld in, later in de film. Daarom niet direct geschikt voor jonge kijkers.

Genre – Drama en thriller. Deze film is daarnaast ook een misdaad film, en eigenlijk veel minder een drama. Ik zet hem dan zelf ook niet in dat genre.

Kijkwijzer 16+

Mijn mening over Transsiberian

Five kocht deze film op dvd, in de veronderstelling dat het gewoon een leuke eenmalige film zou zijn. Maar we hebben hem toch maar in de collectie gehouden. Het is best een verrassende film, met een doordacht, maar wel vergezocht, plot. Ben Kingsley doet het leuk in deze film, maar ook wel makkelijk. Absoluut een leuke aanrader voor een spannend film avondje.