Films en Series Gezien

Persoonlijke film en tv serie tips

Films Gezien in februari

De titel van deze website is bene Films Gezien, maar ik heb nog nooit een echt overzicht gemaakt van welke films we daadwerkelijk gezien hebben. In februari gaan we daar maar eens mee beginnen op deze nieuwe site. Ik zal aangeven welke films we via Ziggo MyPrime hebben gezien, en welke we in de bioscoop of op disc hebben gezien.

Beyond the Sea – MyPrime

Kevin Spacey die danst en zingt. Hij speelt de jaren 50 ster Bobby Darin, die uiteindelijk trouwde met Sandra Dee, een andere ster. Zijn carrière was heel divers, met pop-liedjes, een protestsong en een gat in zijn loopbaan omdat het publiek hem even niet meer moest. Eigenlijk is de film opgebouwd als een musical. Best een vermakelijke film.

Oldboy (US) – MyPrime

Dit is een remake van een Koreaanse film. Josh Brolin speelt een man die ontvoert wordt en lang tijd opgesloten zit in een kamer zonder dat hij uitleg krijgt waarom. Ondertussen is zijn ex verkracht en vermoord, en zijn dochtertje geadopteerd door een nieuwe familie. De man probeert zich uit de kamer te bevrijden om zijn dochtertje te zoeken. Beetje teleurstellend. je kunt zien dat het een remake is. Er zitten elementen in die gewoon niet uit de verf komen in een Hollywood productie. Brolin doet zijn best, en ook Samuel L. Jackson motherfockerd zich hier een weg door. Maar … ik wil nu alleen nog maar het origineel eens zien. Dat schijnt stukken beter te zijn. En die is ook via MyPrime te zien.

We Own the Night – MyPrime

Aardige film met Joaquin Phoenix. Heeft een b-film script, wat door de acteurs net boven het niveau van een b-film wordt getrokken.

Girl with a Pearl Earring – MyPrime

Trage film, maar wel heel mooi. Er gebeurt eigenlijk vrij weinig, hoewel je het idee krijgt dat er van alles broeit. Heel erg mooie shots, met filters en kleurcorrecties die de schilderijen van Vermeer benaderen. Scarlett Johansson heeft het wel heel makkelijk in deze film: ze staart een beetje als een provinciaal meisje in de verte. Niet veel tekst en niet veel emotie te acteren. Tja, ze speelt dan ook een Hollands meisje, en dat doet ze dan wel weer perfect.

Kinsey – MyPrime

Biografische film over het leven van de bioloog Alfred Kinsey, die destijds een controversieel onderzoek startte naar de menselijke seksualiteit. Kinsey’s rapport legde veel bloot (hihi!) van de seksuele voorkeur van de Amerikaanse bevolking, en liet zien dat wat velen als een afwijking van een kleine groep zag, eigenlijk heel wijdverbreid was. Liam Neeson speelt eindelijk weer eens een geweldige rol. Ook als vader, maar nu worden zijn kinderen eens niet ontvoert.

Just Friends – MyPrime

Tja. Het is geen hoogvlieger, maar lekker om bij in slaap te vallen. Ryan Reynolds is niet Deadpool in deze film en dat is jammer. Maar ja. Next!

Reservation Road – MyPrime

Goede drama film, maar wel erg zielig. Het verhaal wordt al vrij snel duidelijk, en dan is er weinig verrassends meer aan. Dankzij goed acteerwerk van (alweer) Joaquin Phoenix, Jennifer Connelly (het meisje uit Labyrinth!) en Mark Ruffalo heel goed om aan te zien.

Animal Kingdom – MyPrime

Een jongen verliest zijn moeder en maakt voor het eerst echt kennis met de familie waar zij hem altijd voor afschermde. Drama, thriller, misdaad en een hoop vragen aan het eind. Maar onderhoudend en mooi gefilmd, ondanks dat je er weinig sympathieke personages in rond lopen.

Big Fish – MyPrime

Wat een mooie film van Tim Burton. Hier zal ik snel een volledige recensie van schrijven, want ik heb hiervan genoten.

The Last Keepers – MyPrime

Deze film zag ik terwijl ik ziek en zielig op de bank lag, dus ik geef toe: ik heb niet echt geconcentreerd gekeken. Maar het was het nét niet. En het is niet genoeg om alleen maar goeie actrices bij elkaar te zetten en dan net te doen of het over vrouwen-empowerment gaat. Het verhaal was gewoon te mager, en de muziek score was slecht. Maar ik heb lekker geslapen. Next!

From Time to Time – MyPrime

Dit was een aangename verrassing! Degelijk vertelde film over geesten. De beschrijving op de Ziggo website doet deze film totaal geen eer aan en degene die dat geschreven heeft heeft vást een andere film gezien. Dit is een fijne familiefilm, over een jongen wiens vader vermist is tijdens het einde van de Tweede Wereldoorlog. Hij wordt naar het huis van zijn  grootmoeder gestuurd, waar geesten rondwaren. Dit is géén horror film.

Verder

En verder zagen wij buiten on demand om:

The Wolf of Wall Street – Bluray

Effectenhandelaar leeft er op los en verdient bakken met geld. Gebaseerd op een autobiografie, met Leonardo DiCaprio. Veel geld hebben en gelukkig worden, het is niet iedereen gegeven. Dat je rare dingen gaat doen als je meergeld hebt dan je nodig hebt, toont deze film wel aan.

Labyrinth – EYE Film Institute

Labyrinth werd weer uit de kast gehaald en vertoond op film in het EYE. Dus meteen kaartjes geboekt! Ik ben niet specifiek een Bowie-fan, maar wel gek op deze jaren 80 film die toen nog voor alle leeftijden was (en nu voor 12 plus). We hebben de film ook op dvd, en ik ken de film vrij goed. Maar om het op het grote doek te zien is dan best wel weer indrukwekkend. Er waren best wat kinderen onder de 10 aanwezig overigens. En het is best eng, af en toe. Maar goed: kinderen moeten ook met angst leren omgaan, toch?

Beasts of the Southern Wild – Bluray

Deze film hebben we al zeker 2 jaar op bluray in de kast liggen. En ook hebben we de film al zeker 2 keer proberen te bekijken. Maar het camerawerk, heel erg shaky, maakte mij motion-sick. Nu toch maar weer geprobeerd en de film uit kunnen zitten. Het is een bijzondere film. Maar nou ook weer niet zo bijzonder dat het zijn reputatie waarmaakt. Op sommige momenten was het gewoon een broddelwerkje, waar te snel over bepaalde scenes heen werd gewalst. Ook waren de kind-acteurs nou niet echt super. Ik weet het: Quvenzhané Wallis wordt wel als wonderkindje aangemerkt, en misschien dat ze beter tot haar recht komt in 12 years a slave, maar in deze film? Nee.

Deadpool – bioscoop

Comicbookverfilming met een kruising van een sharpei en Ryan Reynolds. We zijn al behoorlijke comic fans, waarbij R. een voorliefde heeft voor X-Men, en ik voor … andere zaken, maar ook X-Men, en Deadpool is een leuk personage. Zo blij dat deze film Cable-loos was, want wat is dat een prick in de comic. Maar goed. Aanrader. Deze staat nu al met stip bovenaan om aan te schaffen op bluray.

Rear Window – DVD

Lekker op de bank. Rear Window is een klassieker, die nog steeds boeit. Ook als je de film al vaak gezien hebt. En we hebben hem nu zeker 5 keer gezien.

Dangerous Liaisons – DVD

Fijne film met Glenn Close en John Malcovich. Film die zich afspeelt in de pruikentijd waar iedereen elkaar een loer probeert te draaien. Intriges in intriges, in plannen in plannen.

Ben-Hur – EYE Film Instituut

Ja, met die paardenrace. En eindeloze herhaling, en lange, lange scenes met dialogen die tergend lang-zaaaam worden uitgedragen. Met schreeuwende acteurs, en onzichtbare vrouwen. Maar ja. Wanneer krijg je nou de kans om deze epische film op een groot doek te zien? Eens, maar nooit meer.

« »

© 2018 Films en Series Gezien. Thema door Anders Norén.