Planet Terror is een Grindhouse film, net als Death Proof. De twee films waren bedoeld om samen in de bioscoop te zien, back-to-back. Maar uiteindelijk wilde de studios natuurlijk meer verdienen en bracht ze uit als twee aparte films. Het zijn ook twee losse verhalen. Planet Terror is meer een zombie-horror film, waar Death Proof een slasher-horror film is. Beide films zijn ‘extreem’ in het tonen van geweld en overdreven scene’s.

Samenvatting van Planet Terror

Er is een geheim gas in de lucht terechtgekomen waardoor normale mensen ineens in zombies veranderen. De zombies willen mensen vermoorden, en dat zorgt dus voor heel wat ongemak. Een groep overlevenden weet de zombies steeds voor te blijven. Maar het wordt steeds moeilijker. De dokter weet er misschien meer van af. De sheriff en de politie kan ook niet voldoende bescherming bieden. En de stripper en haar vriendje hebben geen schijn van kans natuurlijk.

Voor wie is deze film

Ik denk dat je wel een beetje van horror moet houden. Je moet er de lol van kunnen inzien dat je schrikt of enge dingen ziet, en tegelijk dat het zo absurd is dat je er om moet lachen. De film is soms wel eng, maar de nadruk ligt er voor mij niet echt op.

Genre – Actie en Horror. De horror is natuurlijk omdat er zombies in voor komen.

Kijkwijzer 16+

Mijn mening over Planet Terror

Dit is wel mijn ding, eigenlijk. De horror wordt zo overdreven gedaan dat het lachwekkend wordt. En ook op een goeie manier, want het ziet er verder ook prima uit. De ‘grindhouse’ laag die erover heen zit maakt dat het eruit ziet als een ‘oudere’ film, en dat is een beetje nostalgie. Planet Terror is een prima film. Maar niet voor iedereen. Wat ik er ook leuk aan vond was de variatie aan acteurs en actrices. Michael Biehn (Terminator original), Bruce Willis (Die Hard) en dan ook Rose McGowan.

Bekijk de trailer op eigen risico …