Films en Series Gezien

Persoonlijke film en tv serie tips

Spannende films te zien via MyPrime

Thrillers, misdaadfilms, actie, science fiction: wat zijn nou echt spannende films die via MyPrime van Ziggo te zien zijn in maart? Deze lijst is natuurlijk geheel gebaseerd op mijn persoonlijke voorkeur, maar er staan veel verschillende soorten spannende films in dit overzicht.

1408

Gebaseerd op een verhaal van Stephen King, en dus ook best spannend en griezelig. Over geesten in een hotelkamer. Tot einde van het jaar beschikbaar bij Ziggo.

Cloud Atlas

Van de makers van The Matrix, gebaseerd op een boek ban David Mitchell. Over een doorlopend verhaal, verspreid over verschillende tijdvlakken en terugkerende zielen. Cloud Atlas is een wat ingewikkeldere film, maar daardoor niet minder spannend. Tot eind maart beschikbaar bij Ziggo, dus je hebt nog even.

Death Proof

Volgens sommige de minste van de Tarantino films, maar dit is een film waarin kick-ass dames zich niet als slachtoffer laten wegzetten. Yay! Met Kurt Russell als een griezelige stuntman, die meisjes graag meeneemt in zijn ‘death proof’ auto. Tot einde van het jaar te zien bij Ziggo.

Moon

Sam Rockwell is ook een geweldige acteur en in deze film is hij zo’n beetje de enige acteur. Hij speelt een man die op de maan werkt, en zijn dienst zit er bijna op. Hij mag snel terug naar zijn vrouw en dochtertje. Maar natuurlijk gaat er iets mis. Tot eind maart beschikbaar Ziggo, en deze raad ik echt aan: dit is een geweldige film.

Oldboy

Je kunt kiezen om de Amerikaanse of de Koreaanse versie te zien. Ik heb de Amerikaanse versie gezien, maar de Koreaanse schijnt beter te zijn. En de Koreaanse is maar tot het einde van deze maand beschikbaar. Het verhaal gaat over een man die jaren in eenzame opsluiting wordt gehouden, en hij weet niet waarom of door wie. Als hij vrijkomt gaat hij op zoek naar zijn dochter.

Planet Terror

Een zombiefilm met een twist. Nou ja, twist: het is een ode aan oude pulp films, zoals die in Amerika getoond werden, vaak in de aanbieding van twee voor één. De andere film uit deze Grindhouse set is Death Proof. Dit is een film die je niet al te serieus moet nemen, maar hij is wel bloederig en overdreven gewelddadig. Tot maart 2017 te zien bij MyPrime, dus je hebt nog wel de tijd.

Reservation Road

Een ijzersterke film, die wel traag is, maar een geweldig verhaal levert, over een vader die de dood van zijn zoontje moeilijk kan verwerken. Hij wil dat de man die heem doodreed gepakt wordt. Nog maar tot eind maart te zien bij Ziggo, dus maak er gebruik van.

The Road

Nog een verhaal over een vader en zoon, maar dan in een apocalyptische toekomst. Geen echt vrolijke film, maar wel heel mooi, en steekt goed in elkaar. Maar ja, ook op een boek gebaseerd he.Tot einde van het jaar te zien bij Ziggo.

Transsiberian

Een film over een treinsreis die niet helemaal volgens het spoorboekje verloopt. Best een verrassende film, waarin twee koppeltjes vertrengeld raken, en elkaar min of meer in de problemen brengen. Tot einde van het jaar te zien bij Ziggo.

We Own the Night

Met Joaquin Phoenix en andere goeie acteurs, die dit B-script verheffen tot een film die best vermaakt. Over een familie, waarbij de ene zoon een manager in een nachtclub is en de ander een politeman is. Aangezien er duistere zaakjes in de nachtclub lijken plaats te vinden, worden de broers even tegenover elkaar gezet. Maar familiebanden zijn toch wel erg sterk. Tot het einde van dit jaar te zien bij Ziggo.

« »

© 2018 Films en Series Gezien. Thema door Anders Norén.