Films en Series Gezien

Persoonlijke film en tv serie tips

Hoe zoek je een film op met de Horizon box van Ziggo?

Op de website van Ziggo en Horizon kun je zien welke films er via onder andere MyPrime te zien zijn. Dit zijn niet de aller-gebruikersvriendelijkste websites, maar met een beetje gefrunnik kom je er wel uit, welke films beschikbaar zijn via MyPrime. Maar als je die film dan op je tv wilt zien, wat moet je dan precies doen? Want de genres en categorieën overlappen, en het zoekscherm is ook niet altijd even makkelijk te vinden. Met de afstandsbediening van de Horizon Box kun je het toetsenbord op de achterkant gebruiken om titels op te zoeken.

MyPrime afstandsbediening - Films en Series Gezien

Zoeken op MyPrime van Ziggo

De voorkant van de afstandsbediening is handig als je door het MyPrime menu wilt zoeken. Om snel bij MyPrime, of andere On Demand diensten te komen, druk je op het knopje ‘On Demand’, linksonder op de afstandsbediening. Met de pijltjestoetsen (links, rechts, boven, beneden) in het midden van de afstandsbediening, kun je opties selecteren. Door op de OK knop in het midden te drukken, wordt de optie die je selecteert ook opgehaald. Met de knop Terug kun je steeds een stapje terug doen en naar het vorige scherm gaan. Menu brengt je weer terug bij het hoofdmenu.

Om te zoeken ga je in On Demand naar MyPrime, Films en dan met het pijltje naar beneden naar Zoeken (of als je je instellingen net als wij op Engels hebt staan: search). Nu kun je een zoekopdracht invoeren.

MyPrime afstandsbediening - Films en Series Gezien

Als je de afstandsbediening omdraait, zie je een toetsenbord. Je kunt nu een keyword of zoekwoord intoetsen. Als je de film The Fall wilt zoeken, dan typ je bijvoorbeeld alleen ‘fall’. Er komen dan allerlei titels op het scherm die het woordje ‘fall’ in de titel hebben. Met de pijltjestoetsen kun je dan de juiste keuze maken. Met de OK knop ga je naar de optie die he gekozen hebt. Daar kun je dan weer met de OK knop verder klikken, of met de ‘Terug’ knop teruggaan naar je zoekresultaten. Als je eenmaal een fil gekozen hebt, kun je de informatie lezen, direct op Afspelen (Play) drukken of soms nog eerst de trailer zien.

MyPrime zoeken - Films en Series Gezien

Zoekwoorden

Een paar tips over zoekwoorden goed gebruiken:

  • Type het belangrijkste woord uit de titel in. Laat lidwoordjes (de, het, the, le, ein, der etc) achterwege.
  • Let goed op of bepaalde woorden wel of niet aan elkaar geschreven worden. In het Engels zijn veel woorden los, en in het Nederlands juist aan elkaar geschreven. Bijvoorbeeld The Ghost Writer, maar ook Oorlogsgeheimen.
  • Soms is een film of serie gewoon niet meer beschikbaar. Dan zul je het ook niet meer terugvinden met zoekwoorden.

Heb je nog vragen? Laat maar een reactie achter of ga naar de Ziggo Community.

« »

© 2018 Films en Series Gezien. Thema door Anders Norén.