From Time to Time is een avonturenfilm voor kinderen, maar ook volwassenen, over geesten en mysteries in het verleden. Het doet een beetje aan als de ouderwetse Engelse boeken van De Vijf. Niet al te gecompliceerd, fijn verhaal met leuke personages.

Samenvatting van From Time to Time

Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog wordt een jongetje naar het huis van zijn oma gestuurd. Zijn moeder moet even haar handen vrij hebben om na te trekken of zijn vader, haar man, nu als krijgsgevangene vrijkomt. Het huis waar oma woont is heel oud. Er dwalen ook geesten rond. En de oma vindt dat niet eens raar! Langzaam aan wordt voor de jongen duidelijk dat er een geheim is wat ontrafelt moet worden. Als hij er dan ook nog achterkomt dat oma misschien niet genoeg geld heeft om het huis te houden, zet hij alles op alles om de antwoorden te vinden.

Voor wie is deze film

Het hele verhaal ademt een nostalgische sfeer uit, van een ouderwets kinderboek, met een aangenaam mysterie. Het is een feel-good film, waarbij je fijn kunt wegzakken in de kussens op de bank. Leuk ook voor Harry Potter filmfans: zowel Timothy Spall als Maggie Smith zitten in deze film. En geesten dus.

Genre – Drama en avontuur. Maar ik gooi er zelf nog even het genre ‘fantasy’ tegenaan, omdat het ofwel een tijdreis-verhaal is, of een verhaal over vriendelijke geesten.

Kijkwijzer 12+. Dat vind ik dan wel weer een beetje streng. Ik denk dat deze film leuk is vanaf een jaar of 9. Het is echt een kinderfilm, en dan moet je kinderen ook de kans geven het te zien.

Mijn mening over From Time to Time

Het is geen diepzinnig verhaal, het is niet spectaculair en het is niet vernieuwend. Maar het is wel heerlijk kijkplezier. From Time to Time is net spannend genoeg, en interessant genoeg, om je aandacht bij vast te houden. Het idee dat je in een oud huis allerlei geheimen kunt ontdekken is denk ik voor elke leeftijd een avontuurlijke droom.