Charlie’s Angels was een succesvolle tv serie uit de jaren 1970. Het idee was dat er drie goedgetrainde politieagentes waren ingehuurd door een Charlie, die een detective-bureau had. De drie dames loste dan de mysterieuze zaken op die Charlie aanbracht, met de nodige kostuumwisselingen. Het was een leuke serie, en zeker anders dan de vele actieseries met mannen. De film is grappiger dan de originele serie, maar nog steeds trouw aan het idee van de drie dames die hun mannetje staan.

Samenvatting van Charlie’s Angels

De drie Angels moeten voor Charlie uitzoeken of een groot communicatiebedrijf de spraakherkenningssoftware van een concurrent heeft gestolen. Met hun expertise weten ze de software terug te halen maar dan ontdekken ze een groter plot, waardoor ze zelf in groot gevaar komen.

Natuurlijk is dit, net als in de televisieserie, een excuus voor Charlie’s Angels om in zoveel mogelijk verschillende outfits onderzoek te doen, of spannende gevechten aan te gaan. Dat maakt de Angels juist zo leuk.

Voor wie is deze film

Het is een echte actiefilm, maar dan met humor en stijl. Voor het verhaal moet je het niet zien, maar de stunts zijn mooi, de dames zijn prachtig en krachtig en het is gewoon een fijne film. De al eerder genoemde verkleedpartijen zijn ook heel leuk. De Angels verkleden zich als Oostenrijkse Dirndl-meisjes, of geisha’s, maar ook hun baas Bosley mag zich even verkleden: als sumo-worstelaar.

Genre – actie. Maar ik vind de film ook heel komisch, dus neem ik hem ook op in die categorie.

Kijkwijzer 12+

Mijn mening over Charlie’s Angels

Er zijn zo weinig goede actiefilms waarin vrouwen de actiehelden rol hebben. Dat vind ik eigenlijk wel jammer, want Charlie’s Angels laat zien dat vrouwen hartstikke leuke actiehelden kunnen zijn. Daarnaast is de film ook grappig. De film verschilt wel van de originele televisieserie, die zichzelf misschien ietsjes serieuzer nam. Maar het is geen parodie. De film is gewoon aangepast aan een andere tijd. En ja: de stem van Charlie is de stem uit de originele serie. John Forsythe, ook wel bekend als Blake Carington uit de tv serie Dynasty.