Animal Kingdom is een misdaadfilm, met een sterk randje drama. Daardoor is dit denk ik ook echt een hele goeie film voor koppeltjes die van verschillende films houden: harde actie-misdaadfilms en familierelatie-films. De hoofdpersoon is een jongen die zijn moeder verliest, en dan maar bij zijn oma gaat wonen. Wat hij niet weet, is dat dat zijn ooms helemaal in het criminele circuit zitten, en het normaal vinden om de jonge knul bij hun zaakjes te betrekken.

Samenvatting van Animal Kingdom

Helemaal perfect was zijn leven al niet. Zijn moeder was een drugsverslaafde, en neemt op een moment een dodelijke overdosis. Zijn oma staat wel direct klaar om hem op te vangen, ook al hebben ze elkaar jaren niet gezien. Oma’s andere kinderen zijn stuk voor stuk kleine crimineeltjes. Toch willen ze de jongen wel onder hun vleugels nemen. Maar ze worden door de politie in de gaten gehouden. Er schijnt zelfs een speciale eenheid te zijn die buiten het boekje om op hen jaagt, met het doel ze om te leggen. De jongen wordt meegesleept en kan weinig weerstand bieden. Hoe sterk zijn de familiebanden, als hij wordt opgepakt voor iets waar hij bijna geen aandeel in heeft? Steunen de ooms en oma hem?

Voor wie is deze film

Het is een mooie mengeling van een dramafilm en een misdaadfilm. Hoewel de hoofdpersoon niet al te actief meedoet, leef je toch met hem mee. Hoe kom je uit zo’n situatie?

Genre – Drama en Misdaad. Helemaal de goeie hoek.

Kijkwijzer 12+ Ik denk niet dat je een 12 jarige er echt een plezier mee doet, nog afgezien van het feit dat het geen geschikt onderwerp is voor die leeftijd.

Mijn mening over Animal Kingdom

Wat een leuke film! Nou ja, het onderwerp is best heftig, want het gaat natuurlijk wel om een kwetsbare jongen die helemaal de verkeerde kant op wordt getrokken en geduwd. Maar het spel is hartstikke goed, de acteurs zo natuurlijk, en het verhaal absurd genoeg om als waargebeurd aan te voelen. En het zal soms ook wel zo gaan. Je bent als puber toch ook wel afhankelijk van je omgeving en familie. Zeker een aanrader.