Er is een serie waar ik nog steeds om kan lachen: Absolutely Fabulous. Perfecte afleiding als ik weer eens veel moet strijken (waar ik niet zo’n fan van ben), want ik moet hier zo om lachen dat de tijd (en de klus) vliegt. De combinatie van Edina en Patsy is geweldig. Patsy is een best wel harde bitch, en Edina is soms wat naief, maar wil wel graag werelds lijken. De humor zit hem in de venijnige one-liners van Patsy richting Edina’s dochter, en Edina’s pech met alles.

Lengte – 6 seizoenen –  afleveringen van 30 minuten

Kijkwijzer AL – dat klopt ook wel, er zit weinig in wat aanstootgevend is. Maar of dit echt leuk is voor kinderen onder de 12? Denk het niet.

Genre – Komedie

Gezien op DVD uit onze collectie, en was tijdelijk ook te zien via MyPrime.

Korte samenvatting van Absolutely Fabulous

Edina en Patsy zijn al jaren vriendinnen, sinds school. Patsy is ooit model geweest, Edina is … altijd een beetje in de jaren 60 blijven hangen. Edina’s dochter, Saffron, is een echte nette studiebol. Zij probeert Edina nog een beetje op te voeden. En Edina’s moeder is gewoon net zo de weg kwijt in de moderne wereld. Samen proberen Edina en Patsy het beste uit het leven te halen.

Personages:

Edina Monsoon, een PR-agente, die sterren vertegenwoordigt, en soms een beetje bijklust met een antiekzaakje. Patsy, die bij een modeblad werkt. Wat ze daar doet weet niemand, ook Patsy zelf niet. Saffy, de keurige dochter van Edina, die probeert goede cijfers te halen.

En ook: Edina’s moeder, die al heel wat met Edina te stellen heeft gehad, maar nu in een eigen wereldje leeft. Net als Bubble eigenlijk, de assistente van Edina. Bubble probeert zo goed als ze kan zaken voor Edina in de gaten te houden op het werk.

Waarom je Absolutely Fabulous echt moet zien

Misschien is dit vrouwenhumor. Ik weet wel dat mijn gozer dit minder grappig vind, maar het is ook wel een typische humor. Mij ligt het in ieder geval wel. Er ligt ook veel nadruk op humor en schaamte, maar ook op slapstick. Edina op rollerskates die van de trap rolt. Of dronken niet netjes uit een auto kan stappen. En toch, toch doen Edi en Pats lekker wat ze zelf willen, zonder al te veel te lijden onder publieke druk. En Saffron is natuurlijk de dochter die zich altijd voor haar moeder schaamt, zoals elke dochter dat wel op een moment doet. Alleen heeft Saff ook echt een reden om zich onder een steen te willen verstoppen. Want Edi is echt een categorie apart.