Alweer tijd voor een lijstje, dit keer met uiteenlopen films die wel vallen onder drama: films waarin realistische personages die moeten omgaan met realistische emotionele worstelingen. Drama hoeft niet altijd het tegenovergestelde te zijn van bijvoorbeeld komedie. Ook in een komedie kun je realistische personages hebben die met echte emoties worstelen. Drama is ook niet altijd zielig of verdrietig. Wel zien we vaak dat in fantasy-films en verhalen minder vaak een drama wordt gezien, juist omdat een fantasy setting vaak niet realistisch is. Ik daarentegen denk dat het wel degelijk mogelijk is om echte emoties en personages te zien in een niet-realistische setting. Dat zie je ook aan mijn lijstje.

Animal Kingdom

Na de dood van zijn moeder komt de jongen J bij zijn grootmoeder wonen. Oma en haar zonen zijn geen gezellige familie, maar zijn allemaal in meer of mindere mate betrokken in het criminele leven. Nog tot december 2016 te zien bij Ziggo MyPrime.

The Artist

Een ‘zwijgende’film over een oude ster uit Hollywood die zijn carierre ziet vervagen wanneer de geluidsfilm zijn intrede doet. Jonge frisse sterren nemen zijn plek in. Tot oktober 2016 te zien bij Ziggo.

Beyond the Sea

Biografische film over het leven van de Amerikaanse zanger Bobby Darin. Met een zingende Kevin Spacey. Deze nog snel zien voor 31 maart 2016, bij Ziggo MyPrime!

Big Fish

Zoon bezoekt stervende vader en hoort door de zoveelste keer zijn verhalen vol fantasie aan. Eigenlijk hoopt hij dat hij zijn vader toch nog écht leert kennen, voor hij er niet meer is. Ik kan deze alleen terugvinden op de Horizon MyPrime pagina.

From Time to Time

Een vriendelijk verhaal over geesten en een mysterie in een oud landhuis. Het verhaal gaat ook over het verlies van een dierbare, en het aantrekken van familiebanden die verwaterd zijn. Tot maart 2017 te zien bij MyPrime van Ziggo.

Girl with a Pearl Earring

Het fictieve verhaal over het meisje op het doek van Vermeer’s schilderij Meisje met Parel. Nog even te zien tot 15 april 2016 bij MyPrime!

Howl’s Moving Castle

Animatiefilm over een jong meisje dat vervloekt wordt door een heks en ineens 80 jaar ouder is. Hoe kan zij de vloek verbreken? Door een egoïstische tovenaar om hulp te vragen. Tot het einde van dit jaar te zien bij Ziggo MyPrime.

Kinsey

Biografische film over de onderzoeken Kinsey die in kaart bracht wat er aan seks in Amerika werd gedaan. De resultaten van de interviews die hij afnam waren verrassend, en maakte heel wat los in het puriteinse land. Tot einde van dit jaar te zien bij MyPrime van Ziggo.

Monsters

Twee mensen moeten door een gevaarlijk gebied reizen, waar buitenaards leven op aarde is binnengevallen. Mooie film, beetje misleidende titel. Tot maart 2017 te zien bij Ziggo.

Rabbit-Proof Fence

Biografische film over drie meisjes die bij hun moeder worden weggehaald door de Australische overheid, zodat ze in een kamp kunnen worden opgevoed. Ze vluchten en vinden hun weg naar huis. Tot oktober 2016 nog te zien bij Ziggo MyPrime.