Films en Series Gezien

Persoonlijke film en tv serie tips

Doctor Who

De langstlopened science fiction serie ooit is Doctor Who. De reboot of relaunch in 2005 met Christopher Eccleston zette de serie weer op de kaart en sinds die serie is Doctor Who een wereldwijde hit. De verhalen van de eenzame tijdreiziger spreken nog steeds tot de verbeelding. Hoewel dit een jeugdserie is, is het niet zoetsappig, maar spannend en soms ronduit eng. Veel volwassenen hebben nog goeie herinneringen aan het achter de bank wegkruipen tijdens de enge stukken met Cybermen of Daleks. De huidige Doctor Who is zelf ook al vanaf zijn kindertijd fan, en misschien is hij daarom ook wel mijn favoriete Doctor. Maar via MyPrime kun je genieten van Christopher Eccleston, David Tennant en Matt Smith’s versies van de Doctor.

Lengte – veel seizoenen –   afleveringen van 45 minuten (Via MyPrime alleen Eccleston/David Tennant/Matt Smith beschikbaar)

Kijkwijzer 9+ – Peter Capaldi keek al Doctor Who toen hij 5 jaar was, maar ik denk dat 9 een hele mooie vroege leeftijd is.

Genre – drama en avontuur. Maar dit is een science fiction serie over een tijdreiziger, en echt drama is het niet. Dit is wel een heel erg leuke en spannende serie om te zien met het hele gezin.

Gezien op DVD/Bluray uit onze collectie, maar ook te zien via Netflix en MyPrime

Korte samenvatting van Doctor Who

De Doctor is een buitenaards wezen, een Time Lord, die door tijd en ruimte kan reizen met zijn TARDIS. Hij heeft een zwak voor de mensheid op de planeet Aarde en neemt dan ook vaak een aardling mee op zijn reizen. Helemaal ongevaarlijk is het niet om met de Doctor op stap te gaan. Voor je het weet ben je door cybermen gevangen genomen, of zitten de Daleks achter je aan. Maar er zijn ook veel mooie momenten, zoals beroemde historische figuren ontmoeten, of Huilende Beelden die bewegen als je niet naar ze kijkt, en dan staan ze ineens voor je … en dat is dus weer zo’n gevaarlijke ontmoeting. Ja, het is zeker niet saai om met de Doctor op stap te gaan.

Personages:

The Doctor, dat is zijn naam, en hij is een Time Lord  van de planeet Galifrey. Helaas is de planeet er niet meer. En er zijn ook geen andere Time Lords meer. De Doctor is dus een beetje eenzaam en heeft verschillende Companions gehad. Rose, de blonde en pittige dame die hem uitdaagde. Martha Jones, ook een dokter maar dan medisch, die heel slim was. Donna, die erg irritant was, maar uiteindelijk met haar warme hart de Doctor toch vaak verraste. En Amy Pond, die misschien wel het meest menselijke in de Doctor naar boven haalde.

En ook: The Master. Hey: nog een Time Lord! Maar dan een gemene. River Song, de andere tijdreiziger die de Doctor soms achterna zit. De Daleks, die ooit een grote oorlog met de Doctor voerden en hem nog steeds uit de weg willen ruimen.

Waarom je Doctor Who echt moet zien

Ik denk wel dat ik fan ben. Dit is de enige serie waar ik nog op tijd voor voor de tv ga zitten, om de nieuwste aflevering ‘live’ op de BBC te zien. Maar herkijken is ook leuk. Het is ontspannend, mooi, en soms heeft het verhaal net iets meer dan je mag verwachten van een jeugdserie. Er zitten ook hele mooie momenten in, zoals die hieronder. Het is een van mijn favoriete afleveringen, en het is heel mooi dat Van Gogh ook nog eens gespeeld wordt door een acteur die ik leuk vind, en veel te weinig tegenkom in series en films. En Bill Nighy. Ook geweldig.

« »

© 2018 Films en Series Gezien. Thema door Anders Norén.