Harvey Milk was een activist voor gay rights, in een tijd waarin men het echt nog normaal vond om homo’s in elkaar te slaan. Wat hij wilde was heel simpel: dezelfde rechten op veiligheid en bescherming als anderen, maar om dat te bereiken was gewoon protesteren niet genoeg. Milk ging daarom de politiek in, om van binnenuit veranderingen te bewerkstelligen. De film is echt heel goed, en Sean Penn doet een eerlijke poging de strijd én de persoon neer te zetten. Deze film gaat dus niet over de melk- en zuivelindustrie, als dat je eerste gedachte was.

Samenvatting van Milk

Harvey valt op mannen, maar durft daar in verband met zijn baan, niet voor uit te komen. Hij ontmoet een willekeurige leuke jongen in New York, die hem er toch min of meer van overtuigd dat het misschien beter is om uit de kast te komen, en desnoods ergens anders te gaan wonen waar het meer geaccepteerd is. Dat doen ze dan ook, samen. Ze openen een winkel en al snel zijn ze een belangrijke spil in de gay scene. Maar hoe idyllisch het ook lijkt om openlijk voor je geaardheid uit te durven komen, het blijft lastig om in een vijandige samenleven jezelf te kunnen zijn. Harvey besluit om de politiek in te gaan om bepaalde kwesties die belangrijk zijn voor hem en zijn vrienden te bevorderen. Maar hoe groot de gemeenschap ook is, als openlijk homo is het lastig stemmen te werven, en de eerste verkiezingen zijn dan ook een nederlaag. Toch geeft Harvey niet op.

Voor wie is deze film

Voor iedereen. Nou ja, vanaf een jaar of 12 is het misschien wel interessant. Er komt wel wat geweld in voor, en kussende mannen, maar het is geen harde film. Best knap, want het is geen makkelijk onderwerp. Probeer maar eens uit te leggen waarom mensen vervolgt worden omdat ze van iemand houden.

Genre – Drama en biografie. Daar heb ik niets aan toe te voegen.

Kijkwijzer 12+

Mijn mening over Milk

Het heeft een poosje geduurd voor ik deze film eindelijk gekeken heb, maar het is echt een goeie film. Wel weer een biografie, daar hebben ze er nogal veel van op MyPrime, maar wel weer van een andere orde, met goede acteurs en een duidelijk boodschap.