Films en Series Gezien

Persoonlijke film en tv serie tips

Leuke BBC series bij MyPrime

De enige reden dat we nog kabel-tv hebben is omdat we graag BBC kijken. Okay, we kijken alleen Doctor Who op BBC, maar toch! BBC 1 en 2, de publieke tv van het Verenigd Koninkrijk, maakt veel prachtige series. En er zijn genoeg van die series ook te zien via MyPrime, by Ziggo! Welke series zijn dan ook echt leuk?

Absolutely Fabulous

Eigenlijk al een klassieker. Komische verwikkelingen rondom een moeder en dochter die haaks op elkaar staan. Moeder is in de jare 60 blijven hangen, net aks haar vriendin die vroeger een moderl was. Dochter is een slimme meid, maar saai en veel minder uitbundig. Gooi daarbij een grootmoeder die er ook niet helemaal meer bij is en een assistente die niet weet waar ze mee bezig is, en je hebt mogelijkheden genoeg voor absurd komische situaties. Tot maart 2018 bij MyPrime.

Doctor Who

De serie loop al jaren, maar de series die bij MyPrime te zien zijn, zijn de nieuwste. Behalve de allernieuwste. Centraal staat the Doctor, een tijdreizende alien. Hij reist samen met zijn reisgenoten van de aarde overal naartoe. Ja, dit is een kinderserie, of beter: een familieshow. Maar oh, zo leuk! Nog tot 2017 te zien bij MyPrime.

Whitechapel

In London worden achter elkaar twee moorden gepleegd. Al snel wordt de conclusie getrokken dat het dezelfde type moorden zijn als die door Jack the Ripper gepleegd werden. De Ripper is nooit bgepakt geweest, maar dit keer is er een vastberaden inspecteur die deze moordenaar wil stoppen, en pakken. Nog te zien tot Maart 2018. Er zijn nog twee opvolgende series te zien ook.

En deze series heb ik nog niet gezien:

Ashes to Ashes

Een politie-inspecteur raakt in coma en belandt daardoor in 1981. Dat lijkt me al een geweldig uitgangspunt. Tot 2018 bij MyPrime.

Robin Hood

Niet de oorspronkelijke TV serie van de BBC, die ook geweldig was, maar een moderne, hippe, vlotte versie. Eerlijk gezegd denk ik dat het nooit het niveau zal halen van de serie met Michael Pread, maar goed. Het is het proberen waard. Nog bij Ziggo MyPrime tot maart 2018.

« »

© 2018 Films en Series Gezien. Thema door Anders Norén.