Films en Series Gezien

Persoonlijke film en tv serie tips

Films Gezien in Maart

Maart was een rustige maand wat betreft films. We zijn niet naar de bioscoop gegaan, want er was eerlijk gezegd niets wat we wilden zien. Maar we hebben aardig wat films gezien, zoals het overzicht toont. Het meest heb ik genoten van Inherent Vice op disc, omdat dit een film is die ik bij een tweede keer kijken vast nog beter ga vinden. Al met al een mooie filmmaand voor ons.

Via MyPrime

Monsters – MyPrime

Monsters - Films GezienEigenlijk geen echte monsterfilm, maar wel spannend en intrigerend genoeg. Ik heb er van genoten, als echte science fiction liefhebber.

Waiting – MyPrime

Met Ryan Reynolds. Niet veel beter dan die andere film. Ryan Reynolds is weer NIET Deadpool.

Becoming Jane – MyPrime

Niet erg accurate biografie van Jane Austen. Romantisch drama zonder enige lichtvoetigheid, die ik wel van Jane Austen gewend ben.

Milk – MyPrime

Milk - Films GezienBiografische film over de gay rights activis Harvey Milk die gewoon wilde dat homo’s dezelfde rechten kregen en zich net zo veilig konden voelen als hetero’s.

Bullets over Broadway – MyPrime

Best een leuke Woody Allen film, met een rits aan leuke acteurs (yay Jim Broadbent!).

Made in Dagenham – MyPrime

Made in Dagenham - Films GezienIndrukwekkende film over een groep fabrieksarbeidsters die door een staking de fabriek platleggen. Ondanks de tegenstand blijven ze strijden voor gelijk loon.

Ashes and Sand – MyPrime

Bagger. Echt. Dit is een baggerfilm. Niet kijken. Ik kon dit niet eens helemaal uitkijken, omdat het zo enorm slecht was.

The Duchess – MyPrime

Kostuumdrama over een jonge vrouw die een goed huwelijk sluit met een oudere man. Deze man wil alleen maar dat ze een hem een zoon baart, maar dat lukt natuurlijk niet op bestelling. De man heeft minnaressen bij de vleet, en ook een dochter die buiten het huwelijk is geboren. En de jonge vrouw wordt natuurlijk verliefd op een jonge man. Mooie film.

Frankenweenie – MyPrime

Een iets mindere Tim Burton film, over een jongen die zijn dooie hond tot leven wekt. Mijn chihuahua vond deze film leuk genoeg, vanwege het hondje. Het is wel een beetje griezelige film, dus niet geschikt voor de aller-jongsten.

From the Disc Stack

Inherent Vice – Bluray

Onze reactie achteraf: ‘What the fuck did we just watch?’ en dan toch geen moment verveeld of afgeleid zijn. Van begin tot eind bleef deze film ons boeien, ook al hadden we geen idee wat er nou precies gebeurde in het verhaal.

League of Gentlemen Apocalypse – DVD

League of Gentlemen was een sketch show op BBC2. Het is wel ‘speciale’ humor, maar ik hou er wel van. De film is een afronding van de serie. De personages van de serie komen namelijk naar ‘onze’ wereld om hun bedenkers ertoe te zetten nieuwe scripts te schrijven voor hen, want hun wereld verdwijnt. Het helpt dus wel als de de serie kent, anders is de film bijna onbegrijpelijk.

Platoon – Bluray

Vietnam-film, over de oorlog die Amerika daar voerde. Jonge jongens werden vers en fris uitgezonden naar de jungle in een ver en exotisch land, waar ze al snel doorkregen dat oorlog hels is. Wie is goed, en wie is fout en de grens die vervaagt tussen overleven, en het juiste doen. Geschreven en geregisseerd door Oliver Stone, die zelf een Vietnam veteraan is.

101 (real) Dalmatians – DVD

De live versie van de Disney film over de dalmatiër-puppies. Zo schattig, en tegelijk zoo gedateerd. “When I have kids, I am going to quit working.” Hahaha! Het is natuurlijk ook echt een jaren 50 verhaaltje. Maar de hondjes zijn leuk.

Treasure Island – DVD

Met Eddie Izzard als Long John Silver kon het niet misgaan. Hoewel dit een mini-serie of TV-film lijkt te zijn, is het absoluut een leuke versie. Ik vond het in ieder geval leuker dan die ouwe versie die ik me kan herinneren. Dat komt zeker door Izzard’s piraten-kok.

« »

© 2018 Films en Series Gezien. Thema door Anders Norén.