Bullets over Broadway is een film van Woody Allen, maar laat dat je niet afschrikken. Deze film is namelijk best komische en heeft een heel leuk plot. Ondanks dat het over de maffia gaat. De film is grappig, maar eigenlijk ook wel hard. Het idee om toneelspelers en gangsters in een film samen te brengen is natuurlijk ook wel wat raar. Maar best leuk dus.

Samenvatting van Bullets over Broadway

John Cusack en Dianne WiestBroadway, in New York, de grote theaters en de kleinere, waar toneelschrijvers proberen hun stuk aan een groot publiek te tonen. New York, ook onder invloed van de maffia, is in 1928 niet echt een veilige plek. En toch wordt hier grote kunst gemaakt. Een jonge schrijver probeert zijn stuk op de planken te krijgen, onder eigen regie. Maar om het gefinancierd te krijgen moet hij het maffialiefje van de grote baas een rol geven. En die jongedame neemt bij elke repetitie een bodyguard mee. Die gangster heeft helemaal geen zin in theater. Daarnaast zijn er wat spanningen tussen de rest van de acteurs en de jongedame. De schrijver en de producent proberen zo goed als het kan het stuk op tijd af te krijgen, en iedereen tevreden te houden.

Voor wie is deze film

Je moet van de humor houden, maar Bullets over Broadway is echt wel om te lachen. Aan de ene kant is het ook een leuke aanvulling op maffia-films, maar dan veel luchtiger natuurlijk. En aan de andere kant laat het ook de komische kant zien van toneelspelers en hun gekke kanten.

Genre – komedie. Er valt inderdaad wel wat te lachen in deze film.

Kijkwijzer 6+ Als je even vergeet dat er wat mensen buiten beeld door de maffia worden omgebracht. Nee, eigenlijk begrijp ik dit niet. Want The Princes Bride, een kinderfilm, krijgt wel de 12+ categorie. Een zesjarige heeft denk ik ook gewoon niet zo veel aan deze film.

Mijn mening over Bullets over Broadway

Een fijne film voor tussendoor, niet te zwaar maar ook niet te saai. Het helpt dat John Cusack er in speelt en Jim Broadbent, want die vind ik altijd wel leuk. Ik ben verder niet zo’n grote fan van Woody Allen, maar dit vond ik een heel compact verhaal met een kop en een staart.