The Duchess is een best wel leuk kostuumdrama. Met Keira Knightley als een mooie hertogin die wel van feestjes en gokken houdt, en door het ‘volk’ bewonderd wordt. Maar ongelukkig in de liefde, komt dit verhaal je bekend voor? Er zullen vast wel meer mensen zijn die de link naar Lady Diana leggen. Toch loopt dit natuurlijk anders, want dit speelt eeuwen eerder. En de regels van de samenleving waren toen ook anders. Weet je wat wel opmerkelijk is? Deze hertogin was een voorouder van Diana Spencer.

Samenvatting van The Duchess

Dominic West en Keira KnightleyMooie Georgiana krijgt een geweldig huwelijksaanzoek, dat wil zeggen, het aanzoek zelf is niet spectaculair, maar het huwelijk geeft haar veel social standing. Het is wel belangrijk dat ze een zoon baart voor haar man, want die wil de familielijn in stand houden. Als ze net getrouwd is, wordt er al meteen een jong meisje het huis binnengehaald. Het is de bastaarddochter van haar man, die nu bij haar vader komt wonen omdat haar moeder overleden is. Georgiana legt zich al heel snel hierbij neer, en wordt als een tweede moeder voor het kind, waarbij ze ook na de geboorte van haar eigen kinderen haar niet achterstelt. Maar al snel kan ze de aandacht van haar echtgenoot niet meer vasthouden en heeft hij alweer een maîtresse. Georgiana kan het ondertussen heel goed vinden met een jonge politicus. Uhoh.

Voor wie is deze film

Het is romantisch, maar dat is geen garantie dat het goed afloopt, hoor. Maar naast een verhaal over liefde, kun je ook genieten van de mooie kostuums.

Genre – Drama en historie. Er zijn wel meer films die onder historie of geschiedenis vallen en toch dat etiketje niet krijgen. Maar goed, Ja, historisch kostuum drama dus.

Kijkwijzer 12+

Mijn mening over The Duchess

Dit was weer zo’n film die veel leuker was dan ik eerst dacht. Keira Knightley deed het leuk, en ook leuk om Ralph Fiennes in zo’n rol te zien. Lekkere tussendoorfilm.