Hellboy is niet echt een vriendelijke titel, maar de hoofdpersoon Red is dan ook een duivels-uitziende held, of anti-held. Want Red, Hellboy, komt uit een andere dimensie. Hij wordt briljant gespeeld door Ron Perlman, die met alle make-up en aankleding een fantastische tiener neerzet, terwijl de acteur zelf al redelijk die tienerleeftijd voorbij is. Natuurlijk is dit een actiefilm, maar het is ook een film over het ultieme pubergevoel. Nergens nog echt bijhoren en nog steeds naar je vader moeten luisteren, terwijl je eigenlijk gewoon de wijde wereld in wil.

Samenvatting Hellboy

Aan het einde van de tweede wereldoorlog roepen de Nazi’s een monsterlijk wezen op uit een andere dimensie. Helaas is hij nog een baby en kan hij dus nog niet zoveel. Hij wordt gevonden door de geallieerden, die hem meenemen als mascotte. Hellboy is zijn koosnaampje, hij wordt ook wel Red genoemd, omdat hij rood is. Hij komt in de VS terecht bij een project dat vreemde zaken moet oplossen, met demonen, enge wezens en rare gevallen. Zijn grootste zaak heeft met zijn eigen verleden en afkomst te maken. Hellboy heeft namelijk de kracht om het leven op aarde te vernietigen.

Voor wie is de film

Hellboy is net geen echte horror, maar wel met monsters en enge dingen. Daar moet je dus wel een beetje van houden. Gelukkig zit er ook veel humor in de film. Daarnaast is er ook een klein, maar lief, romantisch verhaaltje in. Vanwege de enge monsters en special effects is deze film niet echt geschikt voor hele jonge kijkers.

Genre – avontuur en actie. Dat dekt de lading inderdaad. Maar ik vond het ook een grappige film.

Kijkwijzer 16+

Mijn mening over Hellboy

Naast dat er geweldige acteurs te bewonderen zijn, is het vooral de humor die ik leuk vind in Hellboy. Maar ook de make-up en de special effects zijn erg leuk, ook al zijn ze niet overal 100% overtuigend. Het verhaal is niet al te dunnetjes, maar ook niet te ingewikkeld. Best een vermakelijke film.