Het is een lange film, een lastig verhaal en er zitten vrij grove scenes in. Maar Lust, Caution is wel een film die je geprobeerd moet hebben. De film deed veel stof opwaaien vanwege de seks-scenes. En eigenlijk gaat het over een nare relatie, waarbij ook geweld niet geschuwd wordt. Laat ik zeggen dat als je niet door de eerste 30 minuten komt, je beter een andere film kunt uitkiezen. Want het wordt niet veel flitsender daarna. Waarom zou je deze film wel moeten zien?

Samenvatting van Lust, Caution

Een jong meisje wordt gerecruteerd om een Japanse collaborateur om te brengen. Maar het is onmogelijk om door de beveiliging heen te komen. De enige methode is dat zij hem verliefd laat worden, zodat ze haar slag kan slaan als ze alleen zijn. De groep die haar instructies geeft heeft het allemaal gepland, maar het is gevaarlijk. De man is geen aardige man, en het meisje moet heel ver gaan om haar doel te bereiken.

Voor wie is deze film

Is dit romantisch? Misschien wel, misschien is dit een betere versie van 50 Shades of Grey, omdat de mannelijke hoofdrol zo onaangenaam is, maar ook veel minder ‘beter’ te maken is dan de knul uit 50 Shades. Het is een spannende film die heel langzaam opbouwt. Het verhaal is diep en gelaagd.

Genre –  romantiek, thriller. Toch vind ik het ook een drama.

Kijkwijzer 16+, met name vanwege de harde seks. Ik doe het niet vaak, maar ik geef hierbij een trigger warning: de seks scenes gaan met geweld gepaard.

Mijn mening over Lust, Caution

Wat mij bijstaat is dat ik de film mooi, maar lang, vond. En dat ik op een gegeven moment niet zeker meer wist of de hoofdpersonen misschien toch echt verliefd waren. Want waarom laat zo’n jonge vrouw zich anders zo behandelen? Ik probeerde steeds een verklaring te bedenken waarom ze niet gewoon zei; “ik kap ermee”. (Dan was de film ook eerder afgelopen.) Toch vond ik het een goede film. Het verhaal steekt goed in elkaar. Maar zoals ik al zei: als je na aan half uur nog niet gegrepen bent door het verhaal, dan kun je er beter mee stoppen en wat anders gaan doen. Maar het is wel een goeie film.