De live-action versie van 101 Dalmatians is voor mij de meest-geslaagde animatie naar live action omzetting. Glenn Close is Cruella, ze zet haar geweldig neer. En hoewel soms de puppies duidelijk computer-modellen zijn, blijven ze wel schattig. En ook een hele leuke film voor kerst om met de hele familie te zien. En dan lekker een eind lopen met de honden, of net doen alsof je een hond hebt om mee te wandelen.

Samenvatting 101 Dalmatians

Meisje ontmoet jongen, jongen wordt verliefd en meisje ook, en hun honden ook. Voordat de baasjes tijd hebben gehad om zelf een baby te maken, hebben de honden dat al voor elkaar en er wordt een groot nest geboren. De bazin van het meisje, die in de mode industrie werkt, krijgt het idee dat ze een jas wil van hondenbont. En dan van dalmatiërs omdat die leuke vlekjes hebben. De bazin, Cruella, huurt daarom wat boeven in om zoveel mogelijk hondjes te kidnappen zodat ze haar jas kan laten maken.

En natuurlijk worden ook de puppies van de hofdrolhonden gekidnapt.

Voor wie is deze film

Hoewel het verhaal dus gaat over hondjes en bontjassen, en gemene bazen, is dit toch een hele leuke film voor kinderen. Waarschijnlijk omdat je al snel ziet aankomen dat de slechterikken het niet gaan redden. Dus mogen de slechterikken ook écht slecht zijn. En dat is Cruella. Er zit ook humor in, waardoor het voor volwassenen een leuke film is om te kijken met kinderen. Of met puppies.

Genre – Avontuur, komedie en natuurlijk een leuke familiefilm.

Kijkwijzer 6+

Mijn mening over 101 Dalmatians

Deze film kijk ik rustig zonder kleine kinderen. Ik vind het gewoon een leuke film. Hier en daar is het wat zoetsappig, maar over het algemeen is dit een leuke Disney film. Soms voelt het verhaal wel wat ouderwets aan. En het gaat natuurlijk wel over een enorm enge dame die hondjes tot bontjas wil maken.