Films en Series Gezien

Persoonlijke film en tv serie tips

Ashes to Ashes

Ashes to Ashes is het vervolg op de serie Life on Mars, maar is prima los te volgen. Het gaat om een politieagente die in coma raakt en lijkt terug te reizen naar het jaar 1981. De serie ziet er dan ook erg jaren 80 uit. En natuurlijk hoort daar muziek uit die tijd bij. Dat is misschien nog wel het allerleukste aan deze series. Ook de afleveringen en het overkoepelende verhaal zijn de moeite waard, hoor. Zeker als je zelf jong was in 1981.

Lengte 24 afleveringen van 60 minuten. Alle drie de series zijn via MyPrime te zien tot 30 maart 2018. Ruim de tijd dus.

Kijkwijzer 12+

Genre – Misdaad en drama. Drama vind ik een beetje overtrokken hoor. Dan is alles wel drama. Dit is gewoon een lekker ontspannende misdaad-serie met een twist.

Gezien via MyPrime.

Waar gaat het over?

Alex Drake is een alleenstaande moeder, die op weg is naar haar dochter’s verjaardagsfeestje. Maar door haar werk bij de politie moet ze eerst even een situatie oplossen, waarbij een vrouw gegijzeld wordt. Helaas gaat het allemaal niet zo goed en wordt Alex door een kogel geraakt en raakt ze in coma. Als ze haar ogen opendoet ziet ze een poster van Adam Ant, en ziet ze eruit alsof ze naar een verkleedfeestje gaat in jaren 80 stijl. Al snel komt ze erachter dat ze in de tijd is gereisd. Zelf denkt ze dat ze in coma ligt, slim van haar, en dat haar onderbewustzijn haar deze ‘droom’ voorspiegelt. Als ze meedoet met wat haar onderbewustzijn doet, dan wordt ze vast wakker en kan ze terug naar haar dochtertje. Ondertussen is ze onderdeel van een politie rechercheteam onder leiding van Gene Hunt.

Personages

Alex Drake, slimme psychologe die voor de politie werkt. In 1981 was het nog niet zo gebruikelijk om criminelen met psychologie te vangen, maar Alex brengt dit met zich mee. En natuurlijk is ze de enige vrouwelijke detective in dit nogal seksistische wereldje. Gene Hunt is haar directe baas. Hij is grof, is fan van politiegeweld en wil eigenlijk wel af van de vervelende zeurderige vrouw. dan zijn er nog Ray en Chris. Chris is de gevoelige jongen en Ray is een rouwdouwer. Als laatste draait de politieagente Shaz nog mee. Zij mag eigenlijk niet veel, ze is er voor de administratieve taken.

Waarom je Ashes to Ashes zou moeten zien

Misschien niet mijn eerste keus geweest, maar aan het einde van de eerste serie, kon ik toch niet wachten om met de tweede te beginnen. Gene Hunt is zo fout als het maar kan, maar wordt zo mooi en smerig neergezet door Philip Glennister dat je toch een zwak voor hem krijgt. Want zijn hart zit op de juiste plaats, al is hij een ongelooflijke chauvinistische macho. Het is de muziek die mij echt terugbracht naar de jaren 80. Liedjes die ik al een poosje niet meer gehoord had kwamen mooi weer even binnen. Dat was het kersje op de cake, wat mij betreft. En  de cake zelf was ook niet verkeerd.

 

« »

© 2018 Films en Series Gezien. Thema door Anders Norén.