Whitechapel is alweer een BBC detective serie. Er zijn 4 series gemaakt en elke serie heeft een eigen thema. In principe kun je deze series makkelijk ‘binge watchen’, want met 3 afleveringen van elk een uur is het goed te doen op een avondje. Whitechapel is het deel van Londen waar de Jack the Ripper moorden plaatsvonden en de eerste serie gaat dan ook over een copycat die de moorden naspeelt. Er zijn dus veel mooie beelden van Londen te zien, en daarnaast ook een spannend verhaal.

Lengte 4 series, met 3 afleveringen van een uur.

Kijkwijzer 12+ (maar let wel: het gaan om moorden, en niet zulke fijnzinnige zaken)

Genre – Misdaad. Het draait om een politie eenheid die moorden in London oplost, dus het genre klopt wel.

Gezien via MyPrime.

Waar gaat het over?

Een jonge hoofdinspecteur gaat de leiding nemen over een ervaren team van politiemensen. Net als hij dat doet gebeuren er een paar nare moorden, die al snel lijken op de moorden die Jack de Ripper zoveel jaar geleden deed. De jonge inspecteur duikt er helemaal in, maar krijgt geen steun van zijn superieuren, en eigenlijk ook niet van zijn team. Lukt het hem om zijn reputatie te redden en de moordenaar op te pakken voor hij alle moorden naspeelt?

Hoofdpersonages

DI Joseph Chandler, de jonge carrière man die hoopt op een versneld traject naar de politietop. Zijn sergeant Ray Miles is een ervaren en harde politieman die alles wel zo’n beetje voorbij heeft zien komen, ook de jonge hotshots die zijn team geleid hebben in het verleden. En dan is er nog de Ripper-expert Edward Buchan die probeert zijn kennis over de Ripper over te dragen aan het team. Maar de politiemensen hebben er niet veel vertrouwen in dat een burger het beter zou kunnen weten dan zijzelf.

Waarom je Whitechapel zou willen zien

Hoewel ik nog niet alle afleveringen gezien heb, vind ik dit wel een sterke serie. Misschien juist omdat het zulke lekkere korte series zijn, waarbij de verhalen niet eindeloos worden uitgesponnen. Ook dat elke serie een ander onderwerp heeft maakt dat het niet verveeld.