Hou je van comics en humor, dan is Kick-ass een leuke film voor je. Gebaseerd op een stripverhaal, gaat het over een jongen die zich bedenkt dat het best gaaf zou zijn als superhelden echt zouden bestaan. En wie denkt dat niet? Of ben ik de enige? De film is wel erg gewelddadig. En dan niet op een stripachtige manier.

Samenvatting van Kick-ass

Het oude verhaal: jongen ontmoet meisje, meisje ziet hem niet staan, jongen verandert in superheld om meisje te veroveren. Dat is de basis van deze film. Maar hoe wordt je een superheld als je geen superkrachten hebt? Of geen multimiljonair zoals Bruce Wayne? Dan bestel je een goedkoop skipak en wapenstokken en probeer je je weg naar heldendom te slaan. De jongen komt er achter dat er best nog wel meer mensen zijn met deze hobby. Een jong meisje, een oude man en een knul van zijn eigen leeftijd. Maar de misdaad-baas uit de stad is niet blij met deze helden.

Voor wie is deze film

De film Kick-ass is niet voor niets voor 16+. Niet vanwege het gevloek van het 11-jarige meisje, maar wel vanwege het over-de-top geweld. Is het cartoony? Ja en nee. Het doet realistisch genoeg aan om te zeggen dat dit echt niet voor jonge kijkers is. Dan is Superhero Movie leuker. En ook flauwer. Maar veiliger. Hit-girl is trouwens wel erg grappig.

Genre – Komedie en actie. Yup. Spot on.

Kijkwijzer 16+

Mijn mening over Kick-ass

Deze film hebben we in de kast staan, dus je begrijpt dat ik hem wel erg leuk vind. Nicholas Cage is leuk, en dingetje Moretz ook, en als dochter zijnde begrijp ik het hele vader-dochter gedeelte wel. Hoewel ik dan wel weer blij ben dat mijn vader … normaal was. Is. Aaron Taylor-Johnson is net nerdy genoeg om de hoofdrol te vertolken. Maar eigenlijk ook net iets te aantrekkelijk om te geloven dat hij écht de aandacht moest trekken van dat meisje in de film.