Op Films en Series Gezien is er een aparte categorie voor Lijsten. In deze categorie kun je overzichten vinden van films rond een bepaald thema, waarvan ik denk dat ze wel bij elkaar passen. Ik denk ook wel dat het handig is om een film uit zo’n lijst te kiezen, bijvoorbeeld als je met meer mensen snel een keuze wilt maken. Maar hoe zijn de lijsten opgebouwd? En hoe weet je of die films nog wel te zien zijn via MyPrime of Netflix?

Thema’s

Er zijn al een paar leuke lijsten geplaatst met bijvoorbeeld spannende films. Op die lijst staat de titel van een film, een korte omschrijving en tot wanneer die film (op dat moment) te zien is. Ziggo’s pagina met welke films zij via MyPrime aanbieden heeft al die informatie, en vaak link ik op de lijst ook door naar de Ziggo pagina, zodat je zelf nog even kunt checken of die film ook echt nog wordt aangeboden.

Als de film op de lijst al is besproken op deze site, Films en Series Gezien, dan zet ik er ook nog even een link bij naar de uitgebreide beschrijving van de film. Bij de besprekingen staat niet alleen een korte omschrijving van film, maar ook voor welke leeftijd het is, en mijn persoonlijke mening over de film. En bij elke bespreking staat een trailer. Dat vind ik zelf altijd wel handig, namelijk. En die mis ik toch nog wel eens bij de Ziggo pagina’s.

Hoe lang zijn films op MyPrime te zien?

Dat kun je dus altijd checken bij de On Demand pagina. Bijvoorbeeld bij Dragonslayer (die ik écht weer wil zien, dus ik ben er heel blij mee) staat dat de film tot 19 februari 2017 te zien is.  Maar dat is dus voor elke film anders. En je kunt dit het beste dus op de pagina van de film zelf checken. Bij de TV-interface staat het er niet bij. Als je de film gevonden hebt op de website, dan kun je hem daarna opzoeken op de Horizon box, bijvoorbeeld.

Beschikbaarheid - Films en Series Gezien

Voor de informatie van hoe lang een film te zien is, ben ik dus ook afhankelijk van wat Ziggo hier neerzet. En soms wordt een film ‘verlengd’. Of ik zie de datum niet goed. Mijn lijsten zijn dus absoluut niet altijd correct. Maar ze geven je misschien wel een ideetje van wat je wilt zien.

Hoe lang zijn films op Netflix te zien?

Dat is ook niet altijd even duidelijk. Het staat niet expliciet bij de films of series aangegeven. Hiervoor ben ik dus afhankelijk van sites van derde partijen. Dit is dan ook het enige waarbij de interface van Netflix achterblijft bij MyPrime: bij MyPrime is er in ieder geval een categorie ‘Laatste kans’, zodat je snel je serie kunt afkijken voor het weggehaald wordt.

Thema ideeën

Sommige ideetjes voor thema lijsten schieten me zo te binnen. Soms gebruik een zoekterm (dan voor wie zocht op Oorlogsfilms op MyPrime!) Maar deze website heeft ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld een berichtje of reactie achter te laten. En ik ben heus niet te beroerd om een suggestie van een bezoeker uit te voeren! Dus laat vooral een berichtje achter met wat voor films je in een lijstje zou willen zien.