Science fiction en fantasy is al heel lang mijn favoriete genre, in alles. Boeken, games, films: als er ruimteschepen en draken in voorkomen ben ik al snel tevreden. Het Fantasy genre heeft natuurlijk sinds The Lord of the Rings films een behoorlijk boost gekregen. Niet alleen kijken er meer mensen naar, maar ook de budgetten zijn hierdoor omhoog gegaan. En toch, ook de oudere films, die misschien met knip en plakwerk in elkaar werden geflanst, zijn vaak door de leuke verhalen nog steeds spannend om te zien. Dus welke fantastische fantasyfilms kun je via MyPrime zien?

Het resultaat is zeer mager. Maar wie weet zit hier wel een film bij waar je toch blij van wordt.

Dragonslayer

Een klassieker is het niet, maar nostalgie wel. Uit 1981 een fantasyfilm van Disney. Vrij standaard, maar niet onaardig. Hooguit erg gedateerd. Tot februari 2017 bij MyPrime te zien.

Inkheart

Naar een fantastisch boek van Cornelia Funke. Dit verhaal gaat over een meisje en haar vader, die allebei gek op boeken en verhalen zijn. Haar vader reist de hele wereld af om bijzondere boeken te vinden. Maar dan blijkt dat hij een speciale gave heeft. Als hij voorleest uit een boek, kunnen de personages tot leven komen. Tot december 2016 te zien bij MyPrime.

Pan’s Labyrinth

Deze film is al eens besproken op F&SG. Maar het blijft een film waarin de fantasie van een jong meisje centraal staat. Let wel, deze film is ook wel een beetje eng en luguber. En zeker geen film voor jonge kijkers. Tot september 2016 te zien bij MyPrime.

Arrietty

Deze film is juist wel heel leuk voor jonge kijkers! Over een familie van kleine mensjes, die wonen in een huis van grote mensen. Maar ze moeten zich verborgen houden. Het meisje Arrietty lukt dat niet zo goed, want ze is erg nieuwsgierig. Ook besproken op deze site. Tot december te zien bij MyPrime.

John Carter

Wat een flop was dit voor Disney. Duur en niet goed bezocht. Was dat terecht of ben je wel bereid een uurtje of 2 in te leveren om te kijken of deze avonturen-fantasyfilm toch wel meeviel? Tot maart 2017 te zien bij MyPrime.

Underworld & Underworld: Awakening

De Underworld-films gaan over fantasie-monsters zoals vampiers. En daar houdt het wel mee op voor mij. Ik heb Underworld wel eens gezien, maar weet echt niet meer waar het over ging. Lijkt me dus wel een fijne film om op vrijdagavond te zien, lekker onderuit op de bank. Tot december 2016 te zien bij MyPrime.

Howl’s Moving Castle

Mooie animatiefilm, die zeker aanslaat als je Arrietty ook mooi vond. In dit geval gaat het om een jong meisje dat door een betovering veranderd in een oude dame. Deze dame gaat vervolgens werken voor een tovenaar, Howl, in de hoop dat hij haar ooit weer kan en wil ont-toveren. Howl’s Moving Castle is al eens uitgebreid besproken op Films en Series Gezien. Tot december 2016 te zien bij MyPrime.

Magic Flute

The Magic Flute was oorspronkelijk een muziekstuk van Mozart. Toch? Kenneth Brannagh heeft er een film van gemaakt met een verhaallijn die erbij past. Lijkt me bijzonder, en zet ik even op mijn lijst om nog te zien. Tot december 2016 te zien bij MyPrime.

Brief voor de Koning

Hét oorspronkelijk fantasyboek van de Nederlandse jeugdliteratuur, van Tonke Dragt. Jonge schildknaap moet zich van zijn heldhaftigste kant laten zien. Tot december 2016 te zien bij MyPrime.

Red Riding Hood

Blegh. Ik ben door de films heen. Red Riding Hood (Roodkapje) is echter een draak van een film over mijn favoriete sprookje. Ik raad deze film niet aan. Maar ja. Ik moest toch een 10de film vinden. Tot december 2016 te zien bij MyPrime. Gelukkig.

Maar kijk ook eens bij de besprekingen van The Fall, Big Fish en 9. Dat zijn drie films die ik in ieder geval écht aanbeveel en die ook via MyPrime te zien zijn.