Op Films en Series gezien hang ik elke film aan en categorie, zoals Drama of Komedie. Maar aan elke film plak ik ook een tag met interessante acteurs die je in deze film tegenkomt. Je kunt dus de films ook sorteren op acteur. En binnenkort ga ik ook (weer) de leeftijdscategorie aan films toevoegen, zodat je makkelijk films voor bepaalde leeftijden kunt terugvinden.

Mijn favoriete acteurs

Natuurlijk kies ik eerder een film uit met een acteur of actrice die ik zelf erg leuk of goed vind. In de meestgebruikte tags staan die dan ook vaak bovenaan. Sam Rockwell is bijvoorbeeld een van mijn favoriete acteurs. En gelukkig is hij ook terg te vinden in veel films die beschikbaar zijn via MyPrime. Moon is wel een fantastische film, bijvoorbeeld.

Drew Barrymore vond ik al leuk sinds ik haar zag in Star Trek TNG E.T. (en daarna ook in die film Interview with the Vampire Dat was Kirsten Dunst. Ik bedoel natuurlijk Charlie’s Angels.). Grappig dus dat zij met Sam Rockwell te zien is in Confessions of a Dangerous Mind.

Meest gebruikte categorieën

Drama is zo’n categorie waar bijna alles wel onder valt. Het is dan ook de meestgebruikte categorie. En dat terwijl science fiction dus mijn persoonlijke favoriete categorie is. Helaas zijn er heel weinig goede science fiction films te zien via MyPrime. Maar dat komt natuurlijk ook omdat er uberhaupt weinig goede science fiction films uitkomen.

Eigenlijk vind ik de categorieën zoals die bij Ziggo worden gebruikt helemaal niet handig en helder. Ik vermoed ook wel dat ik uiteindelijk wat ga schiften in de categorieën, zodat het beter weergeeft waar een film over gaat. Want om nou alles maar onder Drama te zetten, dan is niet handig.

Gerelateerd

Onder elke bespreking staan overigens altijd 3 suggesties die door WordPress worden gegenereerd. Deze zijn niet altijd accuraat, en dus zet ik vaak nog handmatig een suggestie onderaan de bespreking. Op deze manier kun je een beetje verkennen wat voor films bij elkaar horen en wat je misschien nog leuk zou kunnen vinden.

Films en Series Gezien blijft een projectje waar ik aan blijf sleutelen tot het voor mijn gevoeld klopt. Maar als je suggesties hebt, mag je die altijd achterlaten in een comment.