St Trinian’s is een Engelse komedie gebaseerd op oude cartoons, begreep ik. Het gaat over een meisjeskostschool waar het een en ander nogal mis gaat. Eigenlijk is het een hele leuke gezellig vroege-tiener film. Niet té aanstootgevend, maar wel een beetje stout. Prima film voor een regenachtige zondagmiddag.

Samenvatting van St. Trinian’s

Annabel wordt door haar vader naar een nieuwe school gebracht. De school wordt door haar tante gerund. Maar er heerst weinig orde en rust. De meiden van de kostschool doen eigenlijk waar ze zin in hebben. Je hebt de eerste-jaars, de nerds, de emo’s en de tutjes. En Annabel voelt zich er helemaal niet thuis, omdat ze gewend was aan haar rustige en beschaafde, maar vooral dure, kostschool. Toch komt ze een beetje los als ze met de andere meiden probeert om St. Trinian’s goed te laten scoren in een televisie-quiz voor scholen.

Voor wie is deze film

Echt een meidenfilm. Want ondanks dat het gaat om kostschoolmeisjes in uniformpjes is dit niet iets wat specifiek op mannen gericht is. Geen moeilijke film, dus je kunt lekker onderuitzakken en een beetje grinniken om de grapjes. Dat zijn geen dijenkletsers, maar dat hoeft ook niet. Als je vaan beetje anarchistische typetjes houdt, dan is dit jouw ding. En aangezien Colin Firth hier in zit, ook voldoende verwijzingen naar Pride & Prejudice en zijn rol als Mr. Darcy.

Genre – Komedie.

Kijkwijzer 9+ (maar dit is volgens mij  voor de gecensureerde versie)

Mijn mening over St. Trinian’s

Een gemoedelijke, maar beetje stoute, Britse komedie. Wat braver dan bijvoorbeeld The Inbetweeners, en ook ietsjes minder leuk, maar ik heb me er wel mee vermaakt. Let ook op de rolletjes van Lena Heady (300, en Game of Thrones), Toby Jones en Rupert Everett. Zelfs Stephen Fry komt er even in voor. Maar het zijn de jonge actrices die er zo’n lol in lijken te hebben om even als dwazen rond te mogen rennen die het leuk maken.