Een oudere film kan soms best nog wel leuk zijn om te zien. Of Dragonslayer echt nog een hedendaags publiek aanspreekt weet ik niet. Voor mij was het jeugdsentiment. Daarom was ik ook best wel verbaasd dat de kijkwijzer dit een 16+ film vind, want dat haal ik er echt niet uit. Wat inhoud betreft is dit toch meer in de richting van 10 jaar of 12 jaar. R. had deze film ok ooit wel eens gezien, maar dat was té lang geleden. Voor hem was de film dus nieuw. En zijn oordeel was: te traag, te serieus. Maar toch. De draak is nog steeds mooi.

Samenvatting van Dragonslayer

Galen is een tovenaarsleerling. Zijn meester wordt gevraagd om te helpen een draak te verslaan. Maar voor de groep goed en wel vertrekt, gaat de tovenaar dood. De leerling wil zijn plaats wel innemen. Ik bedoel: hoe moeilijk kan het zijn om een draak te verslaan, toch? Hij gaat mee naar het land waar de draak rondvliegt en komt erachter dat jonge meisjes worden opgeofferd, zodat de draak de rest van de bevolking met rust laat. De koning is er zo te zien niet heel erg blij mee dat de tovenaarsleerling er is. Want zo’n iel jongetje tegen een enorme draak?

Voor wie is deze film

Je moet wel erg fanatiek van fantasyfilms houden, ben ik bang. Want dit is een zit. En er is verder bar weinig op het gebied van fantasyfilms op MyPrime. Maar! Ik beloof je dat het het waard is voor de stop-motion animatie van de draak, die nog steeds onovertroffen is. Wat er aan mist is een dosis humor. Het is inderdaad een vrij serieuze film, terwijl er zoveel mogelijkheden waren om er humor in te stoppen.

Genre – Avontuur. Ziggo vergat er ‘Fantasy’ aan toe te voegen, want het is wel duidelijk dat ze geen idee hebben wat dat inhoudt.

Kijkwijzer16+ Maar! Bij andere landen kreeg hij een PG (Parental Guidance) of een 11+. Dus.

Mijn mening over Dragonslayer

Ik herinner me de film en dat hij vroeger indruk op me maakte. Dit was ver voordat fantasy een gerespecteerder genre was. Het wordt nog steeds niet voor vol aangezien, maar sinds The Lord of The Rings is er tegelijkertijd ook een hogere standaard. In een tijd waarin maar alles wat een draak heeft al tot fantasy wordt gebombardeerd (ik kijk naar jou, GRR Martin met je Game of Thrones :P) is dit misschien moeilijker te verkopen. Maar het is fantasy, en het is avontuur. Je moet er alleen wel even doorheen bijten. En ook het einde is eigenlijk een beetje … dubieus.