Alweer een maand voorbij! En nu begin ik ook wel in te zien dat de genre indeling zoals die op de MyPrime pagina’s wordt aangehouden eigenlijk niet afdoende is. Ik ga de genre dus weer omzetten naar ‘mijn’ genre indeling zoals ik die eerder gebruikte op Films Gezien. Bij de recensies zal ik wel aangeven wat de genres zijn die voor MyPrime gelden, zodat je films eventueel makkelijk kunt opzoeken. Hm, misschien is het wel een idee om pictogrammetjes te maken om op te nemen bij de recensies? Ik kijk wel. Maar hier is de lijst van films die ik, of wij, de afgelopen maand hebben gezien. De buit valt wel een beetje tegen, helaas.

The Place Beyond the Pines – MyPrime

Wat een saaie film vond ik dit. Ik heb hem ook niet helemaal uitgekeken. Best raar, want op IMDb kwam hij als niet zo slecht uit de bus. Maar Ryan Gosling is gewoon een saaie acteur, en Bradley Cooper heeft dus ook zo z’n off days in films. Eva Mendez was wel heel goed, maar kwam te weinig in beeld om de film te redden.

In the Name of the King – MyPrime

‘A Dungeon Siege tale’- Dungeon Siege is een computerspel wat ik nog wel eens gespeeld heb. Met name omdat er een vrouwelijke hoofdpersoon was. En in deze film zijn de dames alleen maar in distress en moeten ze gered worden, behalve ééntje, maar die heeft het eerder aangelegd met de slechterik in het verhaal. Ja., en er zijn nog wat vrouwelijke wood elf amazones die door het beeld vliegen, maar die doen ook niet veel. Zucht. Wat een VRESELIJKE en SLECHTE film. En niet van het type ‘zo slecht dat het goed is’. Ondanks grote namen. Ron Perlman moest zeker de hypotheek betalen!

Dragonslayer – MyPrime

Beetje jeugdsentiment, want dit is een oude fantasyfilm. Nog steeds fantastische draak in stop-motion, maar het verhaal is nu erg traag verteld en zonder al te veel humor. Wel hard en zeker geen gezellige kinderfantasyfilm, ondanks dat het Disney is. Leuk om nog eens te zien.

St Trinian’s – MyPrime

Best een leuke Engelse film over een meisjesschool, waar anarchie heerst. Met leuke rollen van Colin Firth en Rupert Everette, en Lena Headey (Game of Thrones). En er zijn wel meer bekende gezichten, zoals Lily Cole en Stephen Fry.

Dream Warrior – MyPrime

Alweer een tegenvaller. Na een kwartier heb ik dit uitgezet. Gaat helemaal nergens over, en probeert een mix van Mad Max en Terminator te zijn, maar dan … veel minder.

John Carter – MyPrime

Deze film viel best wel mee. Eigenlijk was ik aangenaam verrast. Het is een film met een vlot verhaal, dat voldoende afwisselt en tegelijk niet te druk of te vol aanvoelt. Aanrader.

Alice in Wonderland – On Demand

Het was maar 3 euro. Maar ik ben erbij in slaap gevallen. Ontzettende trage film, met veel te veel nutteloze visuele grollen. Het verhaal is niet geschikt voor jonge kijkers, en te dun om de aandacht van een volwassene vast te houden. Alleen de Cheshire Cat is mooi gedaan. Weer een misser van Burton. Waar ging het mis? Ik weet het niet.

Disk Stack

Interstellar – Bluray

Prachtig. Ik heb echt genoten van deze film. Met 3 uur is het wel een lange zit, maar oh: dat is het waard. Echt een film voor een échte science fiction liefhebber. Dit is geen actie-aliens-space battle film, dus als je dat wilt zien dan kun je beter een andere film kiezen.

Johnny English – dvd

Als je even een verstand op nul film nodig hebt, die toch nog leuke scenes heeft, dan is Johnny English fijn. De achtervolgingsscene waarin English in een auto zit die nog aan een kraan op een vrachtwagen vastzit is hilarisch.

[Rec] – dvd

Deze film is ook via MyPrime te zien, maar omdat het een Spaanstalige film is, en Nederlandse ondertiteling nog net een stapje te ver is voor mijn Britse gozer, besloten we deze aan te schaffen op dvd. Maar … het is een hele saaie film. Veel geschreeuw, rommelig camerawerk (want het is een ‘found footage’ film), en het voelt meer aan als een dun pc-game verhaaltje dan een echte film. En echt, ik hou best van enge films. Maar deze was gewoon niet eens … eng. Jammer. En we hebben de trilogie gekocht, dus we hebben er nog 2 te gaan.