Be Kind Rewind is een film over films. Het onderliggende verhaal is ook heel mooi, over hoe een klein videoverhuurwinkeltje dat door een projectontwikkelaar uit de buurt wordt weggepest. Het is een gezellige film, niet aanstootgevend op welke manier dan ook. Het is gewoon een lieve film.

Samenvatting van Be Kind Rewind

Be Kind Rewind is een videotheek in een oude buurt in een grote stad. De eigenaar heeft een aangenomen zoon die in de winkel helpt. Die heeft weer een vriend, die een beetje paranoide is, maar allebei houden ze veel van films, en hun leuke buurt. Het gaat niet zo goed met de videotheek. De dvd heeft net zijn intrede gedaan, en er zijn steeds minder mensen die videobanden willen huren. Toch zijn er een paar vaste klanten. Als de eigenaar op onderzoek gaat hoe hij zijn winkel kan verbeteren, door bij de concurrent te gaan kijken, gaat er iets mis.

Alle videobanden worden gewist! Maar de vaste klanten willen toch hun films zien. Dus besluiten de twee jongens om alle films na te spelen en op video op te nemen. Dat valt best in de smaak. Al snel staat er een lange rij met klanten voor de deur.

Voor wie is deze film

Eigenlijk voor iedereen. er zit humor in, en zit drama in, en zit een goed verhaal in. Omdat het echt leuke humor is, dus zonder grove grappen of veel geweld, is het ook voor alle leeftijden geschikt. Let er wel op dat het kan gebeuren dat kinderen met veel fantasie na het zien van deze film misschien ook zelf films willen gaan ‘sweden’. En dat kan natuurlijk heel makkelijk met een smartphone!

Genre: drama en komedie. Maar het is vooral een lieve en grappige film.

Kijkwijzer AL

Mijn mening over Be Kind Rewind

Be Kind Rewind is een lieve film; warm, grappig: lief. Zou het niet fantastisch zijn om je eigen versie van een film te maken, met je vrienden? Je krijgt er zin in, als je deze film ziet. Het is een kleine film, geen grote explosies of epische verhalen. Maar juist dicht bij huis. Fijne film, dus.