Laat ik vooropstellen dat ik dus niks heb met Halloween. Ik vier het niet, ik doe er niks mee en het interesseert me ook niet. Maar misschien komt dat ook omdat ik niet echt een excuus nodig heb om een goeie horrorfilm te kijken. Wil je vanavond slecht slapen? Kijk dan eens naar mijn Enge Filmtips.

Frankenweenie – Een griezelige film voor de jongsten. Frankenweenie gaat over een jongetje en zijn dode hond. Als een echte Doctor Frankenstein wil hij zijn dooie hondje weer tot leven wekken. En dat lukt! Maar is dat wel zo’n goed idee? Ja, dit gaat over de dood van een huisdier, dus misschien niet voor de aller-allerjongsten. Maar het is niet bloederig, en het is niet angstaanjagend. Een disney film van Tim Burton (hoewel The Corpse Bride misschien leuker is). Te zien op MyPrime en Netflix.

th_14081408 -Best een enge film naar een boek van Stephen King. Het gaat over een schrijver die een nachtje in een hotelkamer verblijft waar het spookt. Eigenlijk gelooft hij er niet in. Maar toch gebeuren er onverklaarbare dingen. Te zien op MyPrime en Netflix. Met Samuel Jackson en John Cusack.

Army of Darkness – Deze film staat op onze nog-te-zien lijst. Dus misschien vanavond … Het is toch wel een klassieker in het horro-genre, van een bepaald slag. Film van Sam Raimi, met Bruce Campbell. Een man reist terug in de tijd en moet de strijd aanbinden met een boosaardige dodenleger, en een boek vinden om terug te keren naar zijn eigen tijd. Te zien op Netflix.

th_themistThe Mist – Ook al een Stephen King verhaal, over een mysterieuze mist, waar enge wezens in lijken te leven. Een groep mensen zit gevangen in een supermarkt, en durven niet naar buiten te gaan. Maar heel gezellig blijft het niet in de supermarkt. Te zien op MyPrime.

The Shining – Ja, Stephen King heeft er heel wat aan bijgedragen, aan het horrorgenre. Zelfs als hij zelf de verfilming niks vond. The Shining is een film van Stanley Kubrick. Heel gestyleerd, en heel beklemmend. Misschien niet op de manier waarop King het verhaal voor ogen had, maar om Jack Nicholson langzaam te zien doordraaien is wel heel erg eng. Man trekt met zijn vrouw en jong kind tijdelijk in een leeg hotel tijdens de wintermaanden. In het hotel was al eens een gruwelijke moord gepleegd. Te zien op Netflix.