De afgelopen maanden hebben we ook wel weer heel wat films gezien, maar dit keer heb ik het niet zo nauw bijgehouden. Oktober was ook onze eerste netflix maand, dus daar krijg je ook iets van mee. Helaas viel het bioscoopbezoek deze maanden wat tegen. Te weinig tijd, of geen leuke films.

MyPrime

Oz the Great and Powerful – Aardige ‘prequel’ dat zich afspeelt in het land van Oz, je weet wel, van Dorothy en haar hondje Toto. Hoe kwam de grote tovenaar Oz daar terecht? Met een ballon.

Dead Fish – Ook een redelijke misdaad-komedie over een paar jongens die voor huurmoordenaars worden aangezien.

Netflix

Stargate – De eerste film die we op Netflix zagen, hebben we ook in de kast staan op dvd. Zucht. Deze film was de basis voor één van de beste science fiction series, naast Star Trek. In deze film speelt Kurt Russel naast James Spader (zo jong), waarbij ze samen, met andere motieven, via een ruimtegat naar een andere planeet reizen. Daar blijken mensen te wonen die door een alien, die zich als Egyptische god voordeed, zijn ontvoerd.

20,000 leagues Under the Sea – Kirk Douglas. Spartacus. Vader van Michael. Maakte ook wel eens een rare carriere keuze. In deze film over de mysterieuze kapitein Nemo en zijn onderwater boot, zingt Kirk hier en daar een liedje. Een Disney versie.

Groundhog Day – Deze film hebben we zo vaak gezien, dat ik eigenlijk steeds denk dat we deze op dvd hebben. Het is stiekem zo romantische en komisch en gaat ook nog eens min of meer over tijdreizen.

Ace Ventura: When Nature Calls – Deze film blijf ik grappig vinden, terwijl ik helemaal geen Jim Carrey fan ben. Ace is een dierendetective, die in dit geval een heilig dier moet opsporen voor er een stammenoorlog uitbreekt.

Holes – Gebaseerd op een prachtig boek. Groep jongens, in een opvoedingskamp, moeten dagelijks gaten graven om zichzelf te beteren. Waarom, eigenlijk?

True Grit – Ik denk haast wel dat ik deze versie ooit gezien heb. Maar ik ken natuurlijk die laatste versie beter. Het origineel is veel meer op komedie gericht, hoewel ook hier best spanning in zit. Jong meisje huurt een man in om de dood van haar vader te wreken. Maar ze gaat zelf ook mee, en wil het liefst zelf de trekker overhalen. Western met John Wayne.

Inside Job – Documentaire over de bankencrisis, die rond 2008 uitbrak na jaren mismanagement van banken, verzekeraars en investeringsfondsen. Zeker niet zo saai als het in eerste instantie klinkt.

Scott Pilgrim vs The World – Scott is verliefd. Hij moet de strijd aanbinden met de exen van zijn nieuwe liefde. Ik heb genoten van deze film, die heel mooi gefilmd is.

The Truman Show – Dit begint ook al een klassieker te worden! Truman woont zijn hele leven al in een prachtig plaatsje aan zee, waar iedereen met een grote glimlach rondloopt. Maar hoe echt is zijn wereld? Op een dag valt er een filmlamp naar beneden …

Disc Stack

12 Years a Slave – Prachtige, maar geen prettige, film. Een vrije man uit het noorden van de US wordt als slaaf verkocht in het zuiden. En niemand die naar hem luistert of die hem gelooft.

Hugo – Mooie familiefilm over een jongen die zonder ouders in een treinstation woont, en werkt aan een grote uitvinding. Net als zijn vader! Maar kinderen zonder ouders worden toch altijd naar weeshuizen gebracht?

The Illusionist – Film met een mysterie. Jongen ontmoet meisje. Meisje is van te hoge komaf. Jongen wordt man en probeert haar terug te vinden omdat hij nog steeds van haar houdt. Ondertussen is hij een groot illusionist geworden.

Singin’ in the Rain – Het plan was om deze film in de bioscoop te zien, in het EYE. Helaas ging dat op het laatste moment niet door. Singin’ in the Rain hebben we ook opgenomen, en het is nog steeds een van mijn favoriete films. Gene Kelly is een fenomenale danser en maakt me altijd blij. Het verhaal? Acteur moet van de zwijgende films overstappen op films met geluid. Hij kan gelukkig ook goed zingen, dus wordt het een musical. Maar zijn co-ster is een actrice met een vreselijke stem en een vreselijke houding.

Avengers: Age of Ultron – En toen waren de Avengers toch wel heel saai geworden. Ik weet al niet eens meer wat het verhaal was, maar het was echt niet interessant.

Johnny English 2 – Het eerste deel van Johnny English is leuk. Heel leuk. Het is een spoof op James Bond films, en heeft de meest hilarische auto-achtervolging ooit. Misschien op de Blues Brothers na. Helaas is het tweede deel minder geslaagd. Maar nog steeds leuk voor jonge kijkers die in Johnny Mister Bean herkennen.

I Love You Philip Morris – Prachtige film met Ewan McGregor en … Ja, Jim Carrey. Man met grote fantasie en een uitstekende con-artist, wordt uiteindelijk toch opgesloten in de gevangenis. Daar ontmoet hij de liefde van zijn leven, en hij verzint een plan om samen te ontsnappen of vrij te komen.

Cinema

The Goonies – Deze film zag ik met een mede-Goonies fan in het EYE in Amsterdam. Toch wel bijzonder om deze klassieke avonturen/kinderfilm op het grotere doek te zien, vanaf een échte film. Deze film gaat over 4 jongens, en aanhang, die op zoek gaan naar een piratenschat om hun dorp te redden.