Films en Series Gezien

Zaterdagochtend: Voltron op Netflix

Mijn gozer en ik hebben allebei fijne herinneringen aan zaterdagochtend-cartoons. In onze kinder- en tienertijd keken we op zaterdag met ons ontbijt op schoot programma’s waarin veel tekenfilms werden gepropt. Hoewel mijn gozer in Engeland opgroeide en ik in Nederland, keken we verrassend veel dezelfde programmas. Ik keek ofwel naar BBC keek of naar andere Engelstalige zenders, zoals Sky Channel of Super Channel. En hoewel we geen hele ochtenden meer voor de tv zitten in het weekend, proberen we wel altijd dat gevoel te vinden met een fijne zaterdagochtend-cartoon. Zoals Voltron op Netflix.

Voltron Legendary Defender

Deze Netflix serie is een remake van een eerdere serie. De nieuwe serie, gemaakt door DreamWorks, staat helemaal op zichzelf. Het verhaal begint met vijf jonge mensen die op aarde een ruimteschip vinden in de vorm van een gigantische leeuw. Wanneer ze aan boord van de leeuw zijn, blijkt één van hen in staat het schip een beetje te besturen. Maar er is natuurlijk meer aan de hand en zo vinden de vijf vrienden nog 4 andere leeuwen-schepen, een prinses en haar helper. Er blijkt gevaar te zijn voor de aarde, want er is een galactische oorlog aan de gang. De vijf vrienden voelen zich geroepen om te strijden tegen onrecht en de aarde te beschermen.

Voltron is de naam van de nog grotere machine die ontstaat als de vijf leeuwen samengevoegd worden. Die grote machine is natuurlijk de allersterkste in het hele universum, maar omdat de vijf bestuurders van de leeuwen, de Paladins, weinig ervaring hebben, is elke ruimteslag heel spannend.

Net lang genoeg

Elke aflevering is 23 minuten en dat is net lang genoeg. Voor kinderen is de serie lekker voorspelbaar: in elke aflevering zit wel die scene waarin de vijf leeuwen samengevoegd worden tot Voltron. Voor tieners en ‘young adults’ zijn er legio mogelijkheden tot ‘shippen’ (dat is als je paartjes maakt van verschillende personages, omdat je voelt dat ze goed bij elkaar passen; de romantiek). Voor volwassenen, zoals mijn gozer en ik, is er een tikje nostalgie, maar ook een doorlopende verhaallijn, die steeds verrassende nieuwe dingen aandraagt.

Er zijn op dit moment 6 seizoenen/series, waarvan sommige maar 6 of 7 afleveringen hebben. Dat is niet erg, want het verhaal wordt op een goed tempo verteld. Op zich is de serie dus te bingen, maar voor ons is het juist heerlijk om elke zaterdag één aflevering te zien. Zo doen we er lekker lang mee. Maar het is ook heerlijk om elke keer een week te wachten op de volgende aflevering: dan hebben we iets om naar uit te kijken.

Dungeons & Dragons aflevering: Monsters and Mana

Wat we vooral erg leuk vinden, zijn de bijzondere afleveringen. Zo zit er in elke serie wel een aflevering die over iets onzinnigs gaat wat niets met de galactische oorlog te maken heeft. In seizoen 6 is dat een aflevering die helemaal in een Dungeons & Dragons omgeving speelt, waarin Coran het team probeert over te halen om een fantasy-spel te spelen. Ondanks dat de hele aflevering het doorlopende verhaal niet aantast, zitten er wel kleine aanwijzingen in deze aflevering. En het is een erg grappige aflevering.

Voltron is leuk …

Keek je vroeger naar series als Power Rangers, of GoShogun (ook wel uitgezonden onder de naam Macron 1)? Ken je Robotech of Strijd Der Planeten nog? Dan is deze serie vast wel iets waar je van kan genieten.

Maar ook zonder nostalgie is Voltron een serie die humor combineert met dramatische verhaallijnen. Verdwenen familieleden, planeten die blijken te leven en vriendschap die niet stuk gaat. Hoewel er geweld in voorkomt, is de serie geschikt voor 6 jaar en ouder. Maar door die sterke verhaallijnen en de humor is de serie ook erg leuk voor een ouder publiek. Wij genieten er in ieder geval van.

1 thought on “Zaterdagochtend: Voltron op Netflix”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *