Series To Watch list: wat kijken we in Februari

Wat kijken we in februari? Binge watchen doen we dus niet meer. Het is vrij simpel om een overzicht te maken van welke series we willen zien en dan elke dag een aflevering van een andere serie te zien. Voor februari is dit ons overzicht.

Vrijdag: Doctor Who

Doctor Who is een langlopende serie. We volgen dit normaal op BBC, maar bij serie 10 hadden we te veel afleveringen gemist. Gelukkig is serie 10 nu op Netflix en kunnen we Peter Capaldi’s Doctor Who weer volgen!

Vrijdag: Star Trek Discovery

Serie twee van de nieuwste Star Trek serie geeft ons elke vrijdag een nieuwe aflevering. Heerlijk, want ik weet niet of we ons niet-bingen zouden kunnen vasthouden met deze serie. We zijn allebei echte trekkies en ontzettend blij met deze serie die Star Trek op de juiste manier een frisse nieuwe look heeft gegeven.

Zaterdag: Voltron

Voltron is een heerlijke zaterdagochtend cartoon. Het laatste seizoen, nummer 8, is waar we aan toe zijn. Elke week één aflevering zorgt ervoor dat we er lang van kunnen genieten.

Zaterdag: Dynasty

In de jaren 8 vond ik Dynasty al vreselijk leuk en over de top. Maar de nieuwe serie is nog veel meer over de top. Ook de tweede serie, die niet zo stabiel is als de eerste serie, kan ons enorm vermaken.

Zondag: Vikings

Het is niet altijd een vrolijke ochtendshow, maar Vikings is wel heerlijk om bij wakker te worden.

Zondag: House of Cards

Zondagavond ben ik niet helemaal met mijn hoofd bij tv kijken. House of Cards is lekker achtergrondgeluid voor mij. Mijn gozer vindt het dan wel weer leuk. Het is mij allemaal net te lang uitgerekt, wat verhaal betreft. Het kan me ook niet echt boeien wie wie is in deze serie. Maar goed, een boek erbij en ik vermaakt me wel.

Maandag: Mad Men

Mad Men is dan wel weer een serie die ik kan waarderen. De manier waarop de verhalen verteld en met bijvoorbeeld muziek geillustreerd worden is fantastisch. Geen van de personages legt zijn of haar motivatie er dik bovenop, maar alles zit juist erg onder de huid. Ik geniet er van en we zitten nog maar in serie 2!

Dinsdag: Nightmare Tenants, Slum Landlords

Ook dit is niet mijn eerste keus, maar het is een serie waar ik niet te veel over hoef na te denken. Aan de ene kant vreselijke huurders in huizen van privé-verhuurders (waarvan ik soms denk: ja, ze willen ook gewoon rijk worden met verhuren), aan de andere kant verhuurders die niets geven om de huurders van hun woningen. De situatie in het Verenigd Koninkrijk is zo anders dan in Nederland, dat ik blij ben dat dit soort taferelen niet vaak hier zullen voorkomen.

Woensdag: Star Trek Enterprise

Nog een Star Trek serie in de week! Enterprise is de minst gewaardeerde (en in mijn ogen minst Star Trek) serie van de franchise. Toch zitten er mooie verhalen in die dicht tegen de oorspronkelijke serie aanzitten. Jammer dat ze pas goed op gang kwamen in de derde of vierde serie.

Donderdag: Sick Note of Kimmy Schmidt

En dan de laatste dag: Kimmy Schmidt heeft de laatste serie online, en als we daar doorheen zijn, gaan we weer verder met Sick Note. Kimmy Schmidt vind ik zelf een briljante serie. Grappig, vrolijk en ook absurd. Sick Note is wel … okay. Ik hoop dat het toch nog iets beter wordt dan het in de eerste paar afleveringen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *